Wild Horse Island

Maandag 2 augustus 2010
Vandaag willen we naar Wild Horse Island kanoen, wat in het Flathead Lake ligt.
Het valt niet mee om een openbare plek te vinden waar we onze kano te water kunnen laten. Alle grond aan het water blijkt particulier bezit.
Uiteindelijk vinden we toch een plek en kunnen we gaan roeien.

Het meer is niet zo rustig als het lijkt, er staan behoorlijke golven en iedere keer als er een motorboot langsvaart wordt dat alleen maar erger. Ook is het een flink eind varen: zo’n drie kilometer. Maar uiteindelijk komen we er dan toch.

Peter leest de informatie over het eiland

Een achtergebleven schuur

Even uitrusten


We doen een wandeling over het eiland en hebben daarbij een beschrijving, die uitleg geeft over verschillende dingen die te zien zijn. Het is behoorlijk warm vandaag, maar er staat gelukkig een beetje wind op het eiland.

Wild Horse island dankt zijn naam aan de Kootenay indianen die aan het meer woonden. Om hun paarden te beschermen tegen rooftochten door de Blackfoot indianen, zwommen ze hun beste paarden naar dit eiland. Vaak konden ze niet alle paarden weer terugvangen, waardoor er een kudde wilde paarden op het eiland achterbleef.

Een van de mustangs

De rest van de 'kudde'

Uitzicht op het vaste land, rechts en een kleiner eiland, links


De paarden, mustangs, die nu op het eiland wonen zijn er gebracht door de beheerders van het eiland. Het zijn er maar vijf om te voorkomen dat ze het eiland helemaal kaalgrazen.

Naast de paarden zijn er ook Mule Deer (muildierhert) en Big Horn Sheep op het eiland.
Er staan ook nog wat oude huisjes en schuren van boeren die hier in tussen 1910 en 1960 hebben gewoond.
Nu is het een reservaatsgebied en wonen er geen mensen.

Mule deer

SpechtenNa een vermoeiende terugvaart gaan de kinderen, die niet geroeid hebben en dus ook niet moe zijn, natuurlijk nog even zwemmen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.