Op weg

Donderdag 29 juli 2010

Welkom in Montana


Rob heeft twee extra dagen vrijgenomen deze week, zodat we al op donderdag kunnen vertrekken naar Montana.
De auto en vouwwagen zijn al voor het grootste gedeelte ingepakt, dus we kunnen op tijd weg. Vandaag gan we gelijk al de Amerikaanse grens over en daar zien we een beetje tegenop. De Amerikaanse douane kan nogal moeilijk doen.

We gaan de grens over bij een niet al te grote grensovergang: Carway, Alberta/Peigan, Montana en het valt alles mee. Het enige wat we niet mee mogen nemen ( en dat wisten we al ) is groente, fruit en vlees. Dat hebben we dan ook niet ingepakt. Na 24 dollar te hebben betaald voor de visa waivers (die groene blaadjes die je in het vliegtuig ook altijd moet invullen), zitten we zonder problemen in Montana.

Vlaggen bij de grens: Blackfeet, USA, Canada, Montana


Na de grensovergang rijd je het Blackfeet reservaat in. De Blackfoot indianen werden gevreesd omdat ze zo aggressief waren en op constante voet van oorlog leefden met al hun buren. De Chief Mountain die we vanaf de grensovergang kunnen zien, is een heilige berg voor hen. De jonge mannen beklommen deze berg om in een trance een visioen te krijgen over wat de toekomst hen zal brengen.

We gaan op weg naar een KOA camping in Saint Mary, vlakbij Glacier National Park. Dit is een vrij grote camping, met zelfs een zwembad erbij. Daar liggen de kinderen al snel in.
Het stikt er trouwens van de Nederlanders die met een camper een rondreis door Amerika doen.


Peter rust even uit

Uitzicht op Chief Mountain bij de grensovergang

Ons plekje op de camping

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.