Noodweer

Dinsdag 13 juli 2010
Deze week is er een speelgroep georganiseerd op het schoolplein voor kinderen van Peter’s en Eline’s leeftijd. Daar had ik ze gisteren naartoe gebracht. Ze hadden helaas geen geluk. Rond twee uur werd ik gisteren opgebeld dat ik ze op moest halen. Toen ik in de auto zat, zag ik waarom: er kwam een enorme onweersbui aanzetten.
Toen we eenmaal binnen waren barstte er een enorme bui los, geen onweer meer, maar wel enorme hagelstenen. Ik was te lui geweest om de auto in de garage te zetten, dus ik maakte me wel even zorgen. Helemaal toen Rob belde met de melding dat hij op de parkeerplaats bij zijn kantoor kan kijken en daar de meeste auto’s deuken in het dak hebben. Gelukig is dat onze auto bespaard gebleven. Het was wel even eng: donker, enorme wind en hagelstenen van een centimeter doorsnede. Blijkbaar waren ze verderop in de stad zelfs groter: golfballen.


Gelukkig hebben wij verder geen schade. Maar bij Rob zijn kantoor (hier 10 minuten vandaan met de auto) stonden kassen, die allemaal stuk zijn, plus de schade aan de auto’s.

Blijkbaar sturen ze hier trouwens boven de steden vliegtuigen de lucht in om de hagelstenen kleiner te maken.
Ze schieten zilverjodium in de wolken, waardoor de hagelstenen kleiner worden. Anders had het nog erger geweest.

Vandaag regent het de hele dag, dus ik heb de kinderen niet eens gebracht. Zelfs de chuckwagon races van de Stampede zijn afgelast, te gevaarlijk, dat is in 80 jaar nog nooit gebeurd.
Morgen maar weer eens proberen….

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.