Calgary Stampede

Zondag 11 juli 2010

Het Olympische paar


We zijn dit jaar niet gaan kijken naar de Stampede Parade, de kinderen waren nog op hun kamp, maar we hebben wel kaartjes voor de rodeo gekocht. Helaas was het weer niet zo mooi als vorig jaar, maar we hadden toch nog mazzel.

We begonnen met de ijsshow. Deze is nieuw dit jaar en we konden er dan ook bijna niet meer in, maar we vonden achteraan toch nog een plekje waar we het allemaal goed konden zien. Het was een ‘Rock ‘n roll fantasy’, waarbij de schaatsers dansten op allerlei klassieke rocknummers van onder andere U2, Pink Floyd en Guns ‘n Roses. Er waren bekende namen uit het schaatsen, onder ander de gouden medaille winnaars tijdens de Olympische spelen, het Canadeze paar Tessa Virtue and Scott Moir.

Koffietijd

Na de ijsshow zijn we gaan kijken bij het agrarisch pavilioen. Hier staan de paarden, koeien, geiten en allerlei andere beesten. Er zijn verschillende keuringen gedurende de dag en verschillende shows om de diersoorten te laten zien. We hebben ook even gekeken bij de hoefsmid wedstrijden. Startend met twee ijzeren staven moeten de smeden binnen een uur twee hoeven beslaan.

Na de lunch wordt het zo langzamerhand tijd om onze stoelen op te zoeken voor de rodeo. We zitten dit jaar wat dichterbij dan de voorgaande jaren en kunnen alles dan ook prima zien.

Inmiddels hebben we de rodeo natuurlijk al vaker gezien, dus we weten waar we naar moeten kijken. Het is voor velen met name een professionele sport. De cowboys die hieraan meedoen reizen van rodeo naar rodeo om in het zomerseizoen het geld voor een heel jaar te verdienen. De rode in Calgary is een van de best betalende rodeo’s, dus vanuit heel Amerika en Canada komen de besten om hier deel te nemen.

Calf roping

Bareback riding

Saddle Bronc

Barrel racingBull riding

Wild ponies


Aan het einde van de pauze wordt onze dag nog even verpest doordat de uitslag van het WK voetbal op het scherm getoond wordt. We zien het doelpunt van het Spaanse team. Gelukkig is alles snel weer vergeten als de rodeo weer verder gaat.


Harry the horse, de mascotte

Er ligt water onder de mat


Na de rodeo wil ik nog graag snel even naar de extreme cowboy challenge gaan kijken, dit is een hindernisparcour voor ruiters. Ze moeten over houten bruggetjes lopen, door een poortje met hangende slierten lopen en door het water stappen. Allemaal dingen de de paarden eng vinden.
Dan ontkomen we er niet aan om naar de kermis te gaan. Peter en Eline mogen in een paar van de attracties.
Dan gaan we op zoek naar wat te eten. Hier kunnen de kinderen zich ook laten schminken en spelen op springkussens en een klimparadijs. Wanneer we weer buiten komen, blijkt het geregent te heben. Dat hebben we maar weer mooi gemist.

Mini chuckwagon


We gaan nog kijken bij de mini paarden. Vorig jaar hebben we ook de mini-chuckwagons gezien. Dat is spectaculair om te zien, en ook dit jaar kunnen we dat weer zien.

Uiteindelijk nemen we de kinderen dan weer mee naar huis, het is behoorlijk laat geworden.

Meer foto’s van de Stampede vind je hier

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.