Universiteit

Vrijdag 9 juli 2010
Je kan er maar beter vroeg bij zijn: Eline en Peter zijn een week op zomerkamp geweest aan de Universiteit van Calgary.
Eline deed het kamp: Science for Girls. Ze deed verschillende wetenschappelijke proefjes en leerde over dingen als de hersenen, apen en chemicalien.
Het was een groepje met alleen maar meisjes in Eline’s leeftijd. Ze heeft het prima naar haar zin gehad en ook nog wat geleerd onderweg. Ze hebben zelfs op een middag een zeester ontleedt en ze zijn een dag naar Fish Creek Park gegaan om te onderzoeken welke kleine beestjes in het water leven.

Op de laatste dag hadden ze een soort wetenschaps markt, waarbij de kinderen met hun ouders allerlei proefjes kunnen doen. Ze maken een fluitje van een rietje, schieten een filmkokertje als een raket de lucht in en zien een kleine wervelwind gemaakt worden.

Een rietje als fluitje

De regenboog 'vangen'

Bellen blazen

Raketjes


Peter was in ‘the Director’s cut’. Met een groepje kinderen heeft hij een stripverhaal en een stop-motion filmpje gemaakt. Er was voor hem ook nog tijd om een middag te gaan zwemmen en een film te gaan kijken (Toy Story 3, helaas niet in 3D).
Hieronder kun je het resultaat zien van hun werk:


Als je nagaat hoeveel werk het is om ieder beest steeds een klein stukje op te schuiven en een foto te nemen, om zo tot een filmpje te komen, dan hebben ze erg hard gewerkt.
Even voor het verhaal: het konijn gaat onder de grond en verandert (zonder dat hij dat zelf weet) in een ‘rotsmonster’.
Het commentaar is van Peter.


Natuurlijk moesten we thuis ook nog even de truuk met de filmkokertjes proberen (lang leve azijn en bakpoeder)!


Zo komen die filmkokertjes nog eens van pas (na diep graven vonden we er nog een paar). Op de deksel doe je en papje van bakpoeder en in het kokertje azijn. Dan doe je de deksel op het kokertje en zet hem op zijn kop weg….

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.