Canada day weekend

Zondag 4 juli 2010

Op donderdag was het een vrije dag vanwege Canada Day. We zijn naar Prince’s Park gegaan, waar weer veel verschillende optredens waren van bands en artiesten. We hebben vooral genoten van de clown/acrobaat die op het slappe koord danste.

Nederland aanmoedigen


De volgende vrijdag heeft Rob ook vrij genomen en de dag begon goed met de overwinning van het Nederlandse elftal op de Brazilianen. Dat we voor deze wedstrijd de underdog waren bleek wel uit het feit dat de CBC na de wedstrijd alleen Braziliaanse fans had om te interviewen. Geen bezoekje aan een kroeg met Nederlandse fans. Rob had een weddenschap staan met zijn 7 Braziliaanse collega’s, dat de winnaar zou trakteren op koekjes. Bitterkoekjes leek ons een goed idee. Helaas hadden ze die niet bij de Nederlandse winkel, dus moeten ze het doen met stroopwafels en speculaas.

Het is lekker weer vandaag dus we gaan op pad om een van de caches te doen, die Rob nog niet heeft gedaan. Het is een multi en we moeten er een behoorlijk eind voor lopen, maar de kinderen houden het goed vol. We lopen van Scenic Acres naar Bowness Park en moeten onderweg allerlei puzzels oplossen om verder te komen. In totaal is het zo’n drie kilometer lopen en dan ook weer drie kilometer terug.

Foto's nemen onderweg

Mooie bloemetjes onderweg

Een beetje een zoekplaatje: een wezel (long-tailed weasel)

Fietsersbruggetje


Onderweg zien we allerlei mooie dieren en planten. Eerst zien we een wezel wegschieten, dan een muis en een roofvogel. De puzzels die we onderweg moeten doen, leiden ons steeds weer naar en andere plek waar weer een volgende puzzel verstopt ligt. We doen een legpuzzel, een nummer gecodeerd aan de hand van scheikundige elementen, een puzzel waarbij we een legoblokje in elkaar moeten zetten om de coordinaten te kunnen lezen die erop geschreven staan. De uiteindelijke cache bevat wat ruilspulletjes. Tegen die tijd zijn we in Bowness Park en gaan na een ijsje weer op weg naar huis.

'Slootje' springen

'Slootje' springen

De legpuzzel oplossen

Lego - puzzel

Baby eendjes

Op de weg terug

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.