Calgary City Chase

Een van de geocachers had op internet aangegeven dat hij mee wilde doen met de Calgary CityChase. Een hoop mensen gaven aan niet mee te kunnen doen. Uiteindelijk heb ik ‘m een mailtje gestuurd dat ik z’n partner wel wilde zijn. Van het een kwam het ander en vandaag stond Team Rusty Nuts aan de start van een 6 uur durende race door Calgary.

Voor iedereen die wel eens naar “The Amazing Race” heeft gekeken komt het waarschijnlijk bekend voor. Er moeten verschillende opdrachten uitgevoerd worden en voor iedere opdracht krijg je 1 “chase point”. Om de race te winnen moest je ten minste 10 chase points hebben. De opdrachten waren allemaal niet makkelijk. Op youtube staan verschillende videos van voorgaande races zodat je een beeld kunt krijgen. Begin september wordt deze wedstrijd in Amsterdam gehouden. Dit is voor het eerst in de 7 jaar dat dit gedaan wordt. Origineel is het een Canadees idee, wat nu uitgegroeid is naar een wereldwijd gehouden wedstrijd.

Miles is een geocacher die heel veel tijd stopt in zijn caches, zowel in de locatie als in de presentatie. Het was onvermijdelijk dat hij voor deze race ook iets ging doen. Op de cachers forums had hij ideeën gevraagd en daaruit had hij het volgende gemaakt:


De naam van ons team Rusty Nuts is ontstaan uit onze caching namen: rustywa en peanutbutterbreadandjam. Een hele dag rondlopen met deze moeren op je hoofd levert je een hoop aandacht op. Ik ben nog nooit zovaak op de foto geweest met vreemde dames (maat: beter dan de Casino dames!).

Om 9 uur begon de presentatie met de prijsuitreiking voor mensen die het meeste geld hadden opgehaald voor het goede doel (“RightToPlay”). Ons team had ongeveer $150 opgehaald, terwijl de winnaars $11.000,- hadden opgehaald. Die hoefden als beloning 1 chasepoint minder te doen. Die mensen waren uiteindelijk ook de winnaar van de race. Toen we net ons tweede chase point binnen hadden (na ongeveer3 uur) waren zij al klaar met de 10 die ze moesten doen! Gelukkig ging het ons niet om het winnen.

Wat moesten we dan doen?

  1. Orienteering – op een topografische kaart stonden vlaggen aangegeven. Aan elk van deze vlaggen hing een gekleurd kaartje en we moesten de letters op 5 verschillende kleuren kaartjes vinden en er een woord mee maken.
  2. Biathlon – Eerst 167 traptreden op rennen. Vervolgens naar een biathlon club rennen en met een geweer 10 targets schieten. Ieder teamlid moest 5 keer schieten. Voor elk target dat je gemist had moest je een rondje rennen rond de ijshockey baan. De eerste ronde moest je je partner op je rug dragen! Wij hadden slechts 1 gemist target (de beste tot dan toe) dus we moesten ook maar 1 rondje lopen. Omdat Miles 110 kg weegt en ik 70, zou Miles me eerst dragen. Hij deed 3/4 van het parcours en ik moest hem dus de overige 1/4 dragen!
  3. Car-eoke – zoek twee vreemden op en overtuig ze om met je in een auto te zitten en keihard mee te zingen met de radio
  4. Paaldansen – We kregen een korte paaldans les en moesten een paar keer om een paal draaien.
  5. Een rietje door een aardappel boren – Dat was iets met positiviteits en bezinning. Je kreeg drie pogingen en zelfs op de derde poging kreeg ik het rietje er niet helemaal doorheen. Dus moesten we de alternatieve opdracht ook doen. Gelukkig was die snel afgelopen.
  6. Fitness bootcamp – Dit was intens! Van de 6 opdrachten moest 1 van de teamleden er 5 uitvoeren. Ik zag dat een van de opdrachten het dragen van je partner was. Dat ging ik dus niet doen! Omdat ik fitter was dan Miles ging ik dus de overige 5 uitdagingen doen. Phew! Dat viel nog niet mee maar we deden het behoorlijk snel.
  7. Mountain biken – op een klein parcour moest je eerst met de mountain bike van een berg afrijden, door een stukje bos heen crossen, en vervolgens weer de berg oprijden.
  8. Botten identificeren – Je partner moest op je arm alle botten in je arm tekenen. Na afloop hiervan moest je ten minste 3 botten kunnen benoemen.
  9. Locked down – Je werd aan elkaar geketend met een cijferslot. Aan de hand van reken clues, waarop je de antwoorden in een winkelcentrum kon vinden, moest je de combinatie achterhalen en het slot openen.
  10. Kayaking – Met een opblaasbare kayak moesten we een paar honderd meter peddelen, een woord lezen dat op een rots stond en zo snel mogelijk weer terug peddelen. Dit was onze laatste challenge en ze waren eigenlijk al gesloten. Een hoop gesmeek later konden we het toch nog doen! We hebben 4 teams ingehaald op het water en konden daarna (op blote voeten) naar de finish rennen. We kwamen net binnen de tijd aan zodat we de race met goed gevolg hebben gedaan!

Na afloop van de race was er een afterparty in de binnenstad. Daar konden we napraten met de vele deelnemers (1100 dit jaar!) en werden de prijzen uitgereikt.

We hadden een uitzonderlijke dag en ontzettend veel plezier. Niet in de laatste plaats vanwege het weer. De hele week is het koud en nat, dit weekend is het zonnig (24-26) en vanaf maandag is het weer koud (13) en nat. Over geluk gesproken!

Volgend jaar is dit zeker een aanrader!

De foto’s staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.