May long weekend – vrijdag

Vrijdag 21 mei 2010
Vandaag hebben de kinderen een vrije dag en a.s. maandag is het Victoria day. Dat betekent het begin van het zomerseizoen voor de Canadezen.
Een van onze kennissen hadden een kampeerplek voor ons gereserveerd en we zouden samen met hen en nog twee gezinnen gaan kamperen Drumheller.

Hopelijk blijven de wolken weg

Toen we net alles in de vouwwagen hadden geladen kregen we een telefoontje dat Louise, die het weekend voor ons geregeld had, niet zou komen. De weersverwachting voor het weekend is namelijk niet al te best: regen wind en misschien zelfs sneeuw.
Wij besluiten toch te gaan, we zijn al vrijwel gepakt en de kinderen zien er al helemaal naar uit.

Rob doet zijn best om hen alsnog over te halen. Zij hebben immers de beschikking over een caravan, terwijl wij maar in een vouwwagen zitten, maar ze zijn niet te vermurwen. We bellen de anderen of zij wel gaan, en inderdaad ze gaan toch wel mee, als wij ook gaan. Dus we gaan op pad en zien wel wat het weer wordt, als het te koud is kunnen we alsnog weer oppakken.

Drumheller is maar ongeveer anderhalf uur rijden, dus we hebben tijd genoeg om er te komen. Onderweg zien we wel wat donkere wolken, maar gelukkig regent het niet.

De horseshoe canyon

Onderweg stoppen we bij de ‘Horseshoe canyon’. Een vallei onderweg naar Drumheller. Rob had gelezen dat daar ook een paar caches liggen, dus we gaan op pad de vallei in.

Het is mooi om te zien. De verschillende aardlagen, waar bijvoorbeeld steenkool in zit en de manier waarop het zandsteen weggesleten is door de regen en wind.
Op sommige plekken zie je daar ook hoodoo’s. Daar is de zandsteen onder de laag harde steen weggesleten en ontstaat een soort paddestoel.


Naar benden, de vallei in

In een grot

On top of the world

Weggespoeld zandsteen


Peter viel in dat gat

Een cache gevonden


We zijn een flink tijdje bezig om in de vallei drie caches te vinden. Voor de tweede moeten we een flink eind, vrij steil omhoog klimmen. Wanneer Peter daarbij ook nog in een gat valt, dat is uitgesleten in de grond, besluiten we dat Rob daar maar alleen omhoog moet. Wij wachten wel beneden. Het blijkt inderdaad een flinke klim te zijn, maar Rob weet de cache te vinden.

Daarna gaan we weer met zijn allen op zoek naar de volgende cache, die gelukkig wat beter bereikbaar is en dan weer terug naar de auto.


Hierna is het tijd om naar de camping te rijden. Louise heeft voor ons gereserveerd bij de Hoodo CampGround. Het is een open veld waar we kamperen. Dat is een beetje jammer, want het is het hele weekend nogal winderig. Het is wel prettig dat er een enorm open veld voor de kinderen is om op te spelen.

Ons plekje op de camping

Een kijkje in de vouwwagen

Avondeten


Wanneer we onze vouwwagen hebben opgezet, komen Sue en Stephen met Matthew en Peter ook aan op de camping. Zij hebben ook een vouwwagen. Het is wel prettig om bij hen even te kunnen kijken hoe zij hun vouwwagen hebben ingericht. Zo komen we aan een paar goede tips voor de volgende kampeertrip.

Samen bij het kampvuur

Lekker hoor marshmallows


Uiteindelijk komen ook Gail, Peter en hun kinderen Sarah en Evan op de camping aan en is ons gezelschap compleet. Na het avondeten zitten we met zijn allen gezellig bij het kampvuur.

Meer foto’s hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.