Geocaching marathon deel 2

Zondag 2 mei 2010
Nadat Annette en de kinderen thuis afgezet waren ging ik op stap om zoveel mogelijk van de overige caches te vinden. Ik begon ten noorden van Calgary. Daar zijn een aantal caches geplaatst op een ‘road allowance’. Het land is verdeeld in secties van grofweg 1 x 1 mile. De wet bepaald dat rondom deze secties wegen gemaakt moeten kunnen worden. Dat wordt echter niet altijd gedaan, of wegen worden afgesloten. Op deze ‘wegen’ konden we dan caches neerleggen. Geen van deze wegen zijn echter verhard en omdat we net een heftige voorjaars storm hebben gehad is alles bedolven onder een dikke (1 meter) laag sneeuw of veranderd in een modderpoel. Bij de eerste serie caches aangekomen hadden zich een aantal cachers verzameld. Samen met een andere cacher ben ik de modderige heuvel opgereden. Bovenaan gekomen besloten we niet verder te rijden. Achteraf een goede beslissing want eerder op de avond is een team vast komen te zitten op dezelfde plek. De rest van de caches op deze weg heb ik dus maar lopend gedaan.

P1010419Ik had nog wat tijd om nog een aantal caches te doen voordat ik om middernacht in Calgary terug moest zijn voor een midnight event. Hier heb ik even wat gegeten en met de rest van de cachers gekletst voordat om 1 uur de race weer doorging.


P1030331Dit keer naar Airdrie waar een aantal erg mooie caches verstopt waren. Na Airdrie ging het weer over de binnenwegen in de richting van noord Calgary. Ik had afgesproken dat ik tussen 6 en 7 uur ‘s ochtends thuis zou zijn om de boel weer op te halen. Met nog ongeveer 11 caches te gaan was dat nog snel door rijden!


P1030349Om zeven uur in de ochtend kwam Rob ons weer allemaal ophalen om weer samen verder te gaan. Het duurt even voordat we de deur weer uit zijn. De kinderen kunnen maar moeilijk wakker worden, maar uiteindelijk gaan we dan weer. We hebben nog even de tijd om een paar caches op te halen, voordat we bij het restaurant Nick’s moeten zijn voor de resultaten van de stemming.


P1030358Het is gelukkig weer droog vandaag (het was even spannend na de sneeuw die we gehad hebben op donderdag). Deze ochtend vinden we nog een stuk of 5 caches en daarmee heeft Rob deze marathon 49 van de in totaal 58 caches gevonden (waarvan hij er 5 zelf heeft geplaatst, dus er waren er voor hem 53 om te zoeken). Eentje daarvan konden we niet vinden (die was blijkbaar al zoek geraakt) en voor de laatste drie heeft Rob geen tijd meer gehad.

Bij Nick’s was de laatste bijeenkomst en hoorden we alle stoere verhalen over wat de cachers allemaal beleefd hebben.
Zo bleken een paar cachers weer aangehouden door de politie (dat krijg je ervan als je midden in de nacht met zaklantaarns bezig bent ergens op een vage plek), en heeft een van de cachers vastgezeten in de modder met zijn auto en moest door anderen worden ‘gered’.

_3001599Daarna kregen we de prijsuitreiking en Rob heeft het goed gedaan met zijn caches. Hij heeft de prijs gewonnen voor beste groepscache (logisch, want hij was de enige in die klasse). Daarnaast won hij de prijs voor de beste ‘easy drive up’, alhoewel je er wel voor uit de auto moest stappen en ook nog de eerste prijs voor de beste ‘tribute cache’. Uiteindelijk bleek hij met deze tribute cache ook de eerste prijs te hebben gewonnen voor de beste cache overall.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.