Ponyclub Quiz 2010

Zaterdag 17 April 2010

Team 5: Jillian, Victoria en Peter


Het paardenseizoen is weer volop begonnen. Vandaag deden de kinderen mee aan een quiz in Delacour. Ook vorig jaar heeft Eline daar aan meegedaan (samen met Kathryn), maar dit jaar waren er meer “snurfs” die meededen vanuit de Cochrane Ponyclub. In totaal hadden we zes kinderen, verdeeld over twee teams.
Peter zat in het meest onervaren team, samen met Victoria en Jillian. Peter en Victoria zijn nog E-ruiters, Jillian heeft haar eerste diploma al gehaald en is D-ruiter. Eline zat in een meer ervaren team, met Reece en Kathryn, alle drie D-ruiters en alle drie ook al wat ouder.

Team 10: Eline, Kathryn en Reece


De snurf teams zijn kinderen tot en met 9 jaar, die op E (net begonnen) of D-niveau rijden. Er is dus veel verschil in leeftijd en ‘kunnen’ van de kinderen. In totaal deden en 41 snurfs mee, verdeeld over 12 teams. Dit jaar hebben we van tevoren wel eerst geoefend met de kinderen op vragen over paardenrassen, kleuren, onderdelen van zadel en hoofdstel en wat je allemaal wel en niet moet doen om je paard goed te verzorgen.


Ze begonnen met de geschreven test. Daarbij moesten ze 40 vragen beantwoorden (open vragen, waar/niet waar en multiple choice). Eline haalde 33 punten op haar test en Peter 30 punten. Daarna moesten ze onderdelen van het harnachement en voor de verzorging van het paard herkennen. Dus verschillende soorten borstels, voer en delen van het zadel en hoofdstel. Dat deed Peter weer beter (22 tegen 18 punten). Maar Peter had een mazzeltje, ze hadden een van zijn foute antwoorden per ongeluk goed gerekend. (Uiteindelijk hadden ze eigenlijk beide dezelfde score)

Dit waren de twee individuele onderdelen. Op basis hiervan werd Peter uiteindelijk 10de van de 41 kinderen. Kathryn, uit Eline’s team werd 5de. Eline viel net buiten de prijzen.

Peter en Kathryn vielen in de prijzen


Daarna gingen de teams verder met de spelletjes. Ze moesten binnen 5 minuten een hoofdstel goed in elkaar zetten. Ze speelden pictionary en hints en er was een onderdeel waarbij spullen in een sok waren gestopt, en ze moesten raden wat het was.
Na deze spelletjes eindigde het team van Eline op de 5de plaats en viel daarbij net buiten de lintjes. Ze kregen wel nog een rubberen kam. Hoe hoog het team van Peter is gekomen weet ik verder niet.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.