Stars at the peaks – dag 2

Zaterdag 3 April 2010

Equitation


Na een wat minder koude nacht dan de vorige, staan we vanochtend om half 6 op. De tweede showdag begint vandaag om 9 uur en Eline zit in de eerste groep deelnemers. We besluiten dus onderweg ergens wat ontbijt mee te pikken en op weg te gaan naar de paarden.
Die zijn de nacht prima doorgekomen en we beginnen snel om Casper weer een beetje toonbaar te maken. Nadat zijn manen zijn ingevlochten, besluiten we hem toch eerst maar even te laten uitrazen aan de longeerlijn. Dat doet hij ook weer van harte.

Om Casper wat rustiger te houden, nemen we dit keer ook Whisper mee naar binnen. Die staat geduldig aan de kant te kijken naar Casper. Even later komt ook Daria binnen met Tympani en is het stel helemaal blij en compleet.

wachten op het oordeel


Eline doet eerst mee met de ‘equitation’. De ruiters gaan met zijn allen in de ring en moeten op commando van de jury stappen en draven. In ‘equitation’ wordt de ruiter vervolgens beoordeeld op haar zit, controle over het paard en ook de uitrusting. Vervolgens worden de ruiters gekwalificeerd. Eline doet dit heel goed en wordt tweede uit een groep van ongeveer 10 ruiters.

Het zit erop

Vervolgens komt ‘english pleasure’ aan de beurt. Daarbij wordt meer gelet op het paard. Hij moet netjes aan het bit zijn, regelmatig lopen en gehoorzaam zijn. Daarop heeft Eline minder gescoord en werd (gedeeld) zesde van de ongeveer 12 ruiters.

Na deze klasses kwam het springen aan de beurt. Daarvan heeft Eline alleen het draven over de balken gedaan. Dat ging prima, totdat ze een balk vergat, en dan ben je automatisch gediskwalificeerd. Ze werd dus (gedeeld) laatste, maar heeft het verder prima gedaan!Hierna moesten we een tijd wachten. Daria deed nog wel mee aan een aantal springklassen en haalde veel eerste plaatsen. Tympany gedroeg zich voorbeeldig.

Aan het einde van de dag hadden we nog de verkleed wedstrijd.

De spullen liggen klaar

Eline geschminkt

We zijn er klaar voor

In de ring


Omdat het pasen is, hadden we bedacht dat Eline en Casper maar verkleed moesten worden als paashaas. Ze waren niet de enige hazen die ertussen zaten, maar ze zagen er wel mooi uit! Van de 7 deelnemers werd Eline uiteindelijk derde. Niet slecht!Ook Daria en ik hadden verkleedkleren meegenomen. We waren de enige volwassenen die meededen, dus dat was geen wedstrijd. Maar het was leuk om even te doen…

Op onze beurt wachten

Allebei een wipstaart..

.. en konijnen oren

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.