Rapporten

Vrijdag 12 maart 2010
Het is weer tijd voor de schoolrapporten. Peter en Eline hebben het de afgelopen periode weer netjes gedaan, dus ze hebben allebei een mooi rapport met alleen maar voldoendes.

Commentaar voor Eline:
Eline blijft een rustige klasgenote. Ze is wel betrokken bij groepsdiscussies, maar blijft liever wat op de achtergrond en luistert meer dan dat ze mee discussieert. Eline zorgt ervoor dat ze haar werk op tijd af krijgt en dat ze zich verwijdert van afleiding. Ze werkt goed samen met de meeste van haar klasgenoten en gebruikt de tijd met de groep om dingen beter te begrijpen.

Sterke punten
- Gebruikt haar kunnen bij het begrijpend lezen en bij het zelf (stil) lezen.
- Betere samenwerking met haar klasgenoten en in kleine groepjes.
- Doet haar best bij alle vakken.

Verbetering is nodig bij:
- Zelfvertrouwen en risico nemen bij het werken in grote groepen.
- Ideeen uitbreiden bij het creatief schrijven.
- Toepassen van vaardigheden en communicatie in wiskunde door gebruik te maken van verschillende strategieen.

Peter heeft het volgende commentaar gekregen:
Peter blijft een sociale vlinder in de klas. Hij probeert beter te werken tijdens de werktijd in de klas in plaats van te kletsen met de kinderen aan zijn tafel, zodat iedereen zijn werk op tijd af kan krijgen (Peter’s commentaar: ‘Ja maar mam, zij praten met mij ! ) Hij kan 2D en 3D objecten herkennen. Hij kent alle nummers tot 100 en kan tellen in tweetallen, vijftallen en tientallen. Hij werkt graag met getallen om patronen te vinden op de 100-kaart. In de komende maanden zullen we werken aan optellen en aftrekken. Peter kan de lijst met Dolch woorden lezen tot op het niveau van de derde klas en werkt aan begrip en vlotheid in teksten en boeken die we in de klas lezen.
Tijdens onze de creatieve danslessen was Peter erg betrokken en bedacht een paar creatieve danspassen voor onze ‘Alley Cat’ dans. Hij werkte goed samen met zijn partner om wat rekwisieten op een ongebruikelijke manier in te zetten en zo de dans net zo leuk te maken om naar te kijken als om uit te voeren. Goed gedaan!


De platys


Inmiddels hebben we het aquarium gevuld met een groepje vissen. Peter en Eline hebben gekozen voor platys. Ik had gehoopt dat we die op kamertemperatuur zouden kunnen houden, maar na twee dagen liggen ze nog steeds op de bodem van de bak. We besluiten dan maar een verwarming voor ze aan te schaffen, zodat het water op 22 graden blijft. Dat blijkt ze inderdaad veel beter te bevallen en ze zwemmen inmiddels vrolijk rond….

vlnr: Dottie, Holland aka Carrot, Orange-tail and Surfer

Volgende week halen we er nog twee bij en aangezien het water nu dan toch warm is halen we ook nog 4 guppies. Daarna is de bak dan vol.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.