Peter’s feestje

Zaterdag 6 maart 2010
Vandaag mag Peter zijn verjaardag vieren met wat vriendjes van school. In totaal heeft hij 6 kinderen uitgenodigd, zodat we met Eline en Peter erbij met 8 kinderen zitten. We hebben besloten om zoveel mogelijk buiten te doen en dus een ‘geocache’ verjaardag te houden.
Bij het outdoor centrum van de Universiteit van Calgary kunnen we GPS-ontvangers huren tegen een hele lage prijs. Dat doen we dan ook.

_3001283Rob heeft op donderdag al 7 verschillende bakjes met ‘prijzen’ verstop en de coordinaten daarvan opgeschreven. Daarnaast zit in alle bakjes een multiple choice vraag. Als ze die goed beantwoorden krijgen ze de coordinaat van de volgende cache. Om het niet al te moelijk te maken, besluiten we alle coordinaten alvast in te programmeren, zodat de jongens dat niet in het veld hoeven te doen. Voor Rob zijn GPS is dat zo gedaan, even verbinden aan de computer, het bestand overzenden en klaar. Helaas zijn de GPS-sets die we huren wat minder modern en moeten de coordinaten stuk voor stuk met de hand worden ingevoerd. Gelukkig willen Peter en Eline ook helpen en met zijn drieen hebben ze het vrij snel voor elkaar. We hebben mazzel, het is hartstikke mooi weer (een graad of tien en een heerlijk zonnetje).

_3001327Om half twee komen dan eindelijk de gasten. We spelen nog even twister, totdat iedereen er is en we kunnen beginnen. Na een korte uitleg kunnen we op weg. Het blijkt nog niet mee te vallen om door te krijgen hoe de GPS-en werken, en sommigen zijn er wat handiger in dan anderen, maar al met al vind ik dat ze het goed gedaan hebben. Rob had de bakjes goed verstopt en zelfs als hij aangaf waar ze ongeveer moesten liggen, was het moeilijk voor ze om ze te vinden.
De bedoeling was eigenlijk dat ze bij een fout antwoord op de multiple choice vraag ook verkeerde coordinaten zouden krijgen, maar het was zo al moeilijk genoeg voor ze, dus ondanks dat ze niet alle antwoorden wisten, hebben we ze toch maar geholpen bij het vinden van de juiste antwoorden.
Zeven caches en een uur later was het wel weer mooi geweest en de laatste coordinaat wees dan ook naar ons huis, waar we taart gingen eten.

_3001345_3001372Daarna was het tijd om de kadootjes uit te pakken en werd Peter nog meer verwend.

Voor de laatste 20 minuten hadden we nog een klein knutselwerkje en om 4 uur werden alle kinderen weer opgehaald door hun ouders. Het is voor Peter weer een geslaagd feestje geworden.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.