Einde spelen

Maandag 1 Maart 2010
Gisteren hebben we met zijn allen naar de sluitingsceremonie van de olympische spelen zitten kijken. Het waren erg succesvolle spelen voor de Canadezen, met 14 gouden medailles. Ik moet zeggen dat ik toch voornamelijk naar de prestaties van de Nederlanders heb zitten kijken. Inclusief natuurlijk de enorme misser van Sven Kramer op de 10 kilometer, alhoewel dat een beetje lastig was omdat de 10 km hier niet op de tv werd uitgezonden. In plaats daarvan heb ik naar de Nederlandse radio geluisterd en naar de beelden gekeken op internet. Helaas liepen beeld en geluid niet synchroon en hoorde ik eerst dat het mis ging, voordat ik de daadwerkelijke beelden zag…
De winst van Nicolien Sauerbrij later in de week maakte een hoop goed. Dat was ook erg spannend om te zien, hoewel ik daar veel minder van af weet dan van schaatsen.

Voor het eerst hebben we in dit weekend dan toch eens een ijshockey wedstrijd gekeken. De finale van de heren hockey wedstrijden tijdens de spelen. Daar zat heel Canada naar te kijken, blijkbaar heeft 80% van de Candezen op zijn minst een deel van de wedstrijd gezien. Na een eerder verlies tegen Amerika, hadden ze dit keer natuurlijk wel wat goed te maken. IJshockey is de Canadeze sport. Het was een spannende wedstrijd waarbij uiteindelijk na een verlenging de Canadezen goud en Amerikanen zilver hebben gewonnen.

Na een zeer stroeve start (de dood van een luger, het slechte weer en hoge hekken om de olympische vlam) zijn de spelen dan uiteindelijk toch erg succesvol geworden voor Canada.

Eerst uitpakken

De zitjes erin maken


Wij gaan deze zomer ook sportief doen. We hebben een kano gekocht van het geld dat we van opa en oma hebben gekregen tijdens de kerst. Daar kunnen we van de zomer lekker mee op uit trekken. Hij past precies bovenop de auto, dus als we er met de vouwwagen op uit trekken, kunnen we ook de kano meenemen.


Lekker kliederen

Geultjes graven

Een wedstrijdje met buurjongen Kyle


Terwijl papa de kano maakt, spelen de kinderen lekker buiten. Hier lijkt het zo langzamerhand ook lente te worden. De afgelopen dagen is de temperatuur boven de nul graden, dus alle sneeuw en ijs is weer flink aan het dooien. Eline en Peter vermaken zich prima met kleine bootjes, oftewel stukje piepschuim, die in het smeltwater meevaren. Nu maar hopen dat we niet weer een enorm pak sneeuw krijgen. Het is per slot van rekening nog steeds winter…


Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.