Family Day

Maandag 15 februari 2010
Vandaag is het family day in Alberta. Veel mensen hebben vandaag vrij en ook de scholen zijn dicht. We besluiten om vandaag richting de bergen te rijden om daar te wandelen. Voor de kinderen hebben we nog een kleine verassing: we hebben een DVD speler gekocht voor in de auto (opa en opoe, bedankt!). De hele weg naar Kananaskis, hebben ze daar geboeid naar zitten kijken (gelukkig niet wagenziek) en zo gaat de rit naar de bergen dan lekker snel voorbij.

Op zoek naar informatieWe stopten bij het Jumping Pound demonstratie Bos. Hier konden we een route lopen, waarlangs allerlei borden zijn geplaatst om uit te leggen hoe de bossen beheerd worden (in de zomer kan je er met de auto langsrijden, maar de weg was nu afgesloten).
We begonnen bij een informatie hut, waar we ook wat vragen moesten oplossen om later een geocache te kunnen vinden. Daarna gingen we op weg om de route langs te lopen.


Bij de zaagmolenEen andere geocache-beschrijving bracht ons langs een oude zaagmolen, waar we weer wat vragen moesten oplossen om een cache te kunnen vinden. Het was erg leuk om daar even rond te kijken.
Wat later kwamen we aan bij de plek waar de bijbehorende cache zou moeten liggen en daar hebben we een hele tijd lopen zoeken naar de cache.
Toen we thuis kwamen kwam Rob tot de ontdekking dat die cache er helemaal niet meer was en we daar dus voor niets het bos hebben lopen afstruinen!
Maar ja, aan de andere kant was het wel leuk om de zaagmolen te kunnen zien.


Niet alle caches waren goed verstoptDaarna gingen we weer verder op weg om langs nog andere caches te lopen. De volgende twee waren makkelijk te vinden en gingen een stukje het bos in. Daarna kwam de keuze. De puzzel cache die we bij de informatie hut hadden berekend, lag nog ongeveer 3 km vanaf het punt waar we waren, maar de auto stond een stuk dichterbij. Uiteindelijk besloten we nog een stukje verder te lopen om ‘nog een paar caches te zoeken’. Dat bleek nog een tijdje lopen te zijn. Sommige caches waren gemakkelijk te vinden, maar anderen waren een stuk moeilijker. We hebben een tijdje lopen zoeken naar “Barkin’ up the wrong tree #3″. Uiteindelijk gaven we op en liepen we door. Wel jammer dat je dan thuis ziet dat anderen de cache eerder op de dag wel gevonden hebben.

Peter en Annette liepen een beetje achterDe terugweg was natuurlijk ook nog een behoorlijk stuk lopen. Eline en Rob liepen wat harder en dus voorop. Peter vermaakte zich met Annette en had natuurlijk het hoogste woord. Eline kon onderweg nog wat hoofdrekenen oefenen omdat we de tijd doorbrachten met “99 bottles of beer on the wall”. Als je dat gedurende 3.5 km doet moeten er af en toe wat flesjes bij, anders ben je te vroeg bij “0 bottles of beer on the wall”. Iedereen was blij weer in de auto te kunnen zitten. De terugreis duurde slechts een half uurtje en terwijl Annette de kinderen in bad deed, haalde Rob wat chinees (voor de eerste keer sinds we in Canada zijn). Moe ging iedereen naar bed.

Hieronder staat een kaartje met de route die we gelopen hebben. Je kunt zien waar we de caches zocht hebben. Mooi spul he zo’n GPS ontvanger? In totaal hebben we die dag 13 km gelopen! Wij stonden er zelf versteld van.


Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.