Een aantal vrije dagen

Vrijdag 12 februari 2009

Eline's foto voor de fotoclub op school

Het is weer februari en dat betekent een flink aantal vrije dagen voor de kinderen.
De leraren hebben een aantal studiedagen en daarom zijn er twee vrije dagen. Na het weekend is het op maandag family day en heeft iedereen een vrije dag in Alberta.

Voordat het superlange weekend begon, hebben ze eerst nog Valentijnsdag gevierd op school. Ze hebben elkaar allemaal kaartjes gegeven en wat Valentijnsknutsels gemaakt.

Op dinsdag hadden ze pyamadag op school en mochten in hun pyama naar school. Dat is ook altijd een bijzondere dag. Zelfs de leraressen komen in hun pyama’s naar school. Voordat Peter naar school ging, heeft hij eerst nog zijn inentingen gekregen. Hier in Canada worden de laatste inentingen tegen bof e.d. al gegeven wanneer de kinderen 5 jaar zijn (in Nederland is dat pas met 9 jaar) dus we liepen nog een beetje achter. Maar Peter is inmiddels ook weer helemaal bij.

Het wordt inmiddels ook al een beetje warmer hier. De voorspelling zegt dat het overdag boven nul wordt. Hopelijk zal binnenkort dan ook de sneeuw een beetje gaan smelten. Misschien had die marmot dan toch gelijk?

We gaan op donderdag schaatsen in Bowness Park. Sue is daar ook met haar kinderen Peter en Matthew. Ze hebben dan ook een gezellige middag met zijn allen. De Peters liggen meer in de sneeuw, dan dat ze schaatsen, maar ja, ze vermaken zich prima. Na een kopje warme
chocolademelk is het weer tijd voor de zwemlessen en is de dag alweer voorbij.

In de sneeuw rollen is net zo leuk

Peter ziet al helemaal wit

Weer in de sneeuw

Eline op de schaatsOp vrijdag heeft Rob ook vrij genomen en gaan we met Kyle en zijn ouders naar de dierentuin. Er is een reizende tentoonstelling van bewegende dinosaurussen (‘Dinosaurs alive’) en die zijn dit jaar in het dinosaurusgedeelte van de dierentuin gestald. Daar gaan we vandaag naar kijken.

T-rex

Eline neemt foto's

De triceratops


Peter's foto van de PterosaurusHet is niet zo heel erg druk, dus we kunnen alle dinosaurussen goed zien. Ze reageren op beweging, dus zodra je er langs loopt, gaan ze bewegen en maken geluid. Sommige kun je ook besturen door knoppen in te drukken.
Het ziet er mooi uit allemaal. De ‘gewone’ dinosaurussen, die er ook nog staan, worden geen blik waardig gegund. Speciaal voor de tentoonstelling hier in Calgary hebben ze een extra dinosaurus gemaakt: een Albertosaurus, de dinosuarus die hier in deze provincie heeft geleefd.

Eline heeft met haar fototoestel een aantal dinosaurussen gefilmd:Peter en Kyle bij de vissen

In het olifanten verblijf

De rode panda

Het lijkt de keukenhof wel


In de kassen is het al lente


Na de dinosaurussen bekijken we ook de rest van de dierentuin en zien onder andere de baby giraffe (Sophie) die begin december is geboren. De baby olifant en gorilla zijn alweer behoorlijk gegroeid. De kassen zijn ook weer open. Helaas zijn er nog geen vlinders, die komen pas in maart. Hebben we weer een reden om nog een keertje te komen kijken.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.