Student convention

Donderdag 4 februari 2010
Net als voorgaande jaren hebben de kinderen ook dit jaar weer ‘student convention’ op school. Ze kunnen dan kennis maken met verschillende beroepen en hobbies die de ouders uitoefenen.
Sue heeft mij gevraagd of ik haar wil helpen met haar project: ‘het bouwen van een mini-kas’. Daar doe ik graag aan mee.

Van plastic waterflesjes maken we een kasje, waarin de kinderen een aantal bonen planten. Daarna kunnen ze de fles nog mooi versieren en mee naar huis nemen. Zo hebben ze een kleine kas waarin de bonen goed kunnen groeien. Groot voordeel, ze hebben na de eerste waterbeurt bijna geen extra water nodig, omdat dat gevangen blijft in de fles.
Van tevoren moeten we wel een aantal lege flesjes verzamelen en aangezien we allebei nauwelijks water in flesjes kopen, is dat nog wel even een uitdaging. Ik heb ook op de manege nog even in de vuilnisbakken staan graaien naar bruikbare flesjes. Sue heeft na afloop van een cursus de deelnemers om hun flesje gevraagd. Wat een armoe, maar we hebben het gehaald.

Helaas was er niet voldoende animo van ouders om zowel in de ochtend als in de middag sessies te houden. We hadden dus alleen in de ochtend twee keer een groep van 12 kinderen. Nadat we een klein beetje uitleg hadden gegeven over kassen en waar ze voor gebruikt worden (in Alberta is nauwelijks proffesionele kas tuinbouw), konden ze aan de slag met hun mini-kassen. Volgens mij vonden ze het allemaal wel leuk en we hebben dan ook een geslaagde ochtend gehad.

Konijn met verbonden poot


Peter en Eline hadden ondertussen andere sessies.
Eline deed mee met ‘origami’, waarbij ze verschillende dieren gevouwen heeft en ‘seeing things differently’, waarbij ze uitleg kreeg over hoe het is om een visuele handicap te hebben.
Peter kreeg uitleg van een dierenarts en heeft zijn konijn een verband om mogen doen, en hij heeft van alles geleerd over het menselijke skelet.

Ze kwamen allebei met enthousiaste verhalen thuis over wat ze geleerd hebben. Eline liet ons zien hoe het braille schrift eruit ziet en hoe je een slecht ziend persoon kunt helpen. Peter wist alles te vertellen over de verschillende botten in het menselijk lichaam (het zijn er 206 mam!).


Omdat ze allebei niet mee hadden gedaan met het greenhouse project van Sue en mij, en ze vrijdag toch een vrije dag hebben, doe ik dat project nog even dunnetjes thuis met ze over. Hierbij het resultaat:

Eerst aarde erin

Dan de zaden en water en de bovenkant er weer op plakken

De flesjes versieren


De flesjes versieren

Het resultaat van Eline

Het resultaat van Peter


We hebben bonen, pompoenen en siererwten gepland. Groot voordeel voor mama is dat ze weinig water hoeven, dus we zullen zien hoe het gaat.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.