Winter

Dinsdag 2 februari 2010
Het is vandaag weer groundhog day. Het hele land is weer in spanning of de marmotten schrikken van hun schaduw of niet. Natuurlijk hebben we hier in Alberta geen echt marmot die uit zijn winterslaap wordt gehaald, maar een kerel in een marmottenpak.
Het was vanochtend bewolkt, dus geen schaduw. Dat betekent dat het hier dus snel lente zal worden…..
In het oosten van het land hebben ze nog 6 weken winter.

Volgens de weerdeskundigen hier zal de rest van de winter hier ook mild zijn. We zullen het wel zien.

We hebben een week geleden een vogel voer huisje opgehangen om de vogels de winter door te helpen (zolang die nog duurt). Inmiddels hebben de vogels het gevonden en kunnen we verschillende vogelsoorten zien in de tuin. De ekster heeft ook al geprobeert of hij erbij kon, maar dat is hem nog niet gelukt. Eekhoorns heb ik er ook nog niet aan gezien.

Hier wat van de bezoekers tot nu toe:

House Finch (vink)

House finch (vink)

Red-breasted nuthatch (boomklever)

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.