Op trailer – jacht

Zondag 31 januari 2010

We hebben besloten dat we graag een vouwwagen willen kopen om nog een paar keer mee op uit te trekken. Kamperen in een tent ging natuurlijk best goed vorig jaar, maar langer dan twee weken zag ik niet echt zitten.

Dit jaar willen we naar het zuiden trekken voor onze zomervakantie, naar Amerika en in het bijzonder het Yellowstone Park in Montana. Daar is ontzettend veel te zien en te doen, dus Rob heeft inmiddels een route uitgestippeld voor drie weken vakantie daar.

We gaan dus eens rondkijken naar een vouwwagen, of tenttrailer, zoals dat hier heet. We hebben eerst op internet rondgekeken naar een tweedehands vouwwagen.
Dit weekend is er een beurs voor campers en caravans in de stad, dus daar gaan we ons eens verder orienteren. De meeste merken vouwwagens kunnen we er van binnen en van buiten bekijken.
Al snel komen we tot de conclusie dat het prijsverschil tussen een goede tweede handse vouwagen en een nieuwe (vooral hier op de beurs, waar ze extra stunten) niet heel erg groot is. Bovendien kun je bij een nieuwe wagen deze helemaal naar eigen wens inrichten. Uiteraard moeten we er ook rekening mee houden dat hij wel in de garage moet kunnen, dus daarmee zijn we beperkt in het aantal modellen dat we uiteindelijk kunnen nemen.

We zien veel mooie vouwwagens en we zwichten dus, na een paar dagen dubben, voor een nieuwe vouwwagen en (typisch) nu we er dan toch voor gaan, wordt hij toch een tikkie luxer dan gepland.
We zijn er helemaal blij mee en hij zal waarschijnlijk in April worden geleverd (kunnen we ook nog even sparen) en dit is de indeling:We hebben er geen toilet en douche in, maar wel een koelkast en een kachel. Van alle gemakken voorzien wat ons betreft. We zien onszelf toch niet staan te knoeien in zo’n krappe douchebak. Op de meeste campings kunnen we toch wel een douche vinden en als het echt moet, er zit wel een buitendouche in (met warm water, jawel!).
Daarnaast hoeven we het dak niet handmatig op te krikken, dat gaat, op zijn Noord Amerikaans, electrisch.

Binnen hebben we wat extra ruimte, doordat het gedeelte waar de tafel in staat naar buiten schuift. Dat is extra luxe waar we voor hebben gekozen. Uiteraard is de binnenbekleding afgrijzelijk, maar dat is bij ze allemaal. Het zal wel even duren voordat de leveranciers van die ouderwetse patronen afstappen.

Nog wat plaatjes, hier en daar vandaan:

Het zitgedeelte schuift uit aan de achterkant

Het zitgedeelte dat uitschuift

Het keukengedeelte

Overzicht van het keukentje

Nog een extra barbecue

De buitendouche

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.