Een druk weekend

Zaterdag 9 januari & Zondag 10 januari 2010
We zijn eigenlijk nog maar net bekomen van onze jetlag. Toegegeven het is deze kant op gemakkelijker dan wanneer je naar Nederland toe gaat. Deze keer zijn we rond een uur of half 6 in de ochtend steeds wakker en gaan om een uur of 10 naar bed. Dat is beter dan om 2 uur ‘s nachts nog klaarwakker zijn en pas om 11 uur ‘s ochtends je bed uit te rollen. ( De eerste nacht in Nederland zat ik met Peter om 2 uur ‘s nachts een DVDtje te kijken omdat hij klaarwakker was.)

Eline kan het nog prima

Peter en Rob

Peter heeft er lol in


Op zaterdag hebben we niets gepland en besluiten om te gaan schaatsen in Bowness Park.
In de tijd dat we weg waren heeft het in Calgary flink gevroren, maar inmiddels zijn de temperaturen opgeklommen tot boven nul en is het goed toeven buiten.

Het is de eerste keer deze winter dat we gaan schaatsen en we moeten eerst nieuwe schaatsen gaan kopen voor Peter, die is inmiddels uit zijn schaatsen gegroeid. Bij de sports-trader vinden we al snel een paar dat hem goed past en we kunnen zijn oude schaatsen weer inruilen. Voor 15 dollar (iets minder dan 10 euro) zijn we weer klaar. We moeten even wachten totdat de schaatsen geslepen zijn, voordat we uiteindelijk op pad kunnen, maar dan gaan we ook.

Het is gezellig druk in Bowness Park en er ligt gelukkig geen water op het ijs (waar ik een beetje bang voor was met die hoge temperaturen). We kunnen dus lekker een paar rondjes doen.

De volgende dag is het een drukke dag. Het is voor Peter zijn eerste rijles en we hebben in de middag snowboard lessen.

Annette op Gheist

Eline op Casper

Peter op Casper


We beginnen met paardrijden. Eerst mag mama een rondje op Gheist. Het gaat best lekker, maar er is nog veel om aan te werken.

Daarna gaat Eline aan de slag op Casper. Ze heeft vandaag een privelesje omdat we eerder weg moeten om op tijd op de piste te zijn.

Tot slot doet Peter mee in een rijles. Hij zit in een groepje met twee andere meisjes en hij vindt het allemaal geweldig. Wanneer Daria hem vraagt om een paar stapjes te draven is dat ook geen enkel probleem. Hij rijdt voorlopig met een halster en teugels, zodat hij Caper niet de hele tijd aan zijn mond trekt en ik heb hem voorlopig nog even aan een touw. Maar het ziet er allemaal veelbelovend uit.

Kijk zelf maar:


Na de rijlessen gaan we snel terug naar huis om om te kleden en naar de skipiste te rijden.
Als we aankomen bij de skipiste van COP is het er enorm druk. Er zijn wereldkampioenschappen Freestyle skien aan de gang. Peter en Eline zijn dan ook maar net op tijd bij hun snowboard lessen (na de huurspullen gehaald te hebben). Ze vinden het wel enorm leuk.
Rob gaat ondertussen zelf ook snowboarden. Ikzelf heb een les in langlaufen.
Dat valt nog niet mee, het is behoorlijk werken. We gaan af en toe ook nog best hard naar beneden en dat vindt ik dan weer eng. Een keer ga ik daar zelfs bij onderuit. Maar het is best leuk om af en toe te doen.

Als de snowboard les voorbij is, gaat Rob nog even met Peter en Eline verder snowboarden. Pas als de heuvel sluit, om 5 uur, gaan we weer terug naar huis.

(Volgende week foto’s van de snowboarders).

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.