Opa’s verjaardagsfeestje

Zondag 3 januari 2010

Bij de Holle Bolle Boom


Toen we Peter vertelden dat we naar Nederland gingen, vroeg hij gelijk of we niet nog een naar de Holle Bolle Boom konden gaan. Dat vond hij het ‘allerleukste’ wat hij ooit gedaan had.

Ik had opa daarom gevraagd of we met zijn verjaardag niet nog een keer naar de Holle Bolle Boom konden gaan, en dat vind hij een gelukkig een goed idee.
Inmiddels is de Holle Bolle Boom trouwens uitgebreid met de Holle Bolle Plons, een zwemparadijs. Dus we nemen onze zwempakken mee..


Onderweg in het Streekbos

In de ochtend gaan we eerst naar Alfons en Tine. We hebben voor Alfons (en trouwens ook Ton) als kerstkado voor hun en hun hele gezin een GPS-ontvangen kado gedaan. We gaan vandaag daarom eerst met Alfons, Tine, Robin, Thomas en Luca eens op pad om te laten zien hoe ze werken.

Als we die ochtend opstaan is het een beetje mistig, en de bomen zien er allemaal prachtig wit uit. Dat levert mooie plaatjes op onderweg.

In Grootebroek gaan we op zoek naar een geocache in het Streekbos. Ook daarvoor moeten we onderweg steeds allemaal puzzeltjes oplossen, tot we uiteindelijk de coordinaten van de geocache vinden.

Daar gaan we met zijn allen op zoek naar de cache. We kijken een tijd rond tussen de bomen, maar helaas, de cache vinden we niet. Misschien hebben we de verkeerde coordinaten gepuzzeld, of het is gewoon lastig om hem te vinden met al die sneeuw.
Het is wel jammer dat deze eerste zoektocht op niet uitloopt. Hopelijk is dat deze eerste ervaring niet gelijk de zin eruit haalt…

Meer foto’s van het geocachen staan hier.

Opa en Eline

In de middag rijden we naar Tuitjenhorn waar opa en opoe al op ons zitten te wachten.
We beginnen met een kopje koffie met gebak en daarna gaan we naar het zwem gedeelte.

Hier hebben we de hele middag doorgebracht op de glijbanen en in het bijgelegen zwembad. Gelukkig was het er ook voor Robin en Thomas, die al wat ouder zijn, ook nog leuk om te zijn.
Opa moet van de kinderen overal mee meedoen en dat doet hij graag. Opoe kijkt liever vanaf de kant toe.

Opa in het zwembad

Na het zwemmen is het tijd om te gaan eten. De kinderen kunnen aan een buffet patat, frikandellen en hamburgertjes halen.
Na het eten gaan ze met zijn allen naar het speelgedeelte. Ondertussen hebben de ouders rustig de tijd om zelf lekker rustig af te eten.

Aan het eind van de avond nemen we afscheid van iedereen en vooral van Alfons en Tine en de kinderen, die we voorlopig weer een tijd niet zullen zien.

Meer foto’s van het feestje staan hier.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.