Beetje rondhangen en geocachen

Woensdag 23 december 2009
Gisteren hebben we een beetje ‘thuis’ rondgehangen en we komen langzaam bij van onze jetlag. Nog steeds staan we erg laat op en gaan laat naar bed, maar ja het is vakantie, dus dat is niet zo erg.
Hier in Nederland is het wat kouder dan we verwacht hadden. Ik heb de ‘gewone’ schoenen die ik mee had voor iedereen nog niet uit de koffer gehaald en we lopen allemaal (behalve Rob, want die heeft ze niet meegenomen) op onze winterlaarsen.

Rob gaat met Peter in de buurt geocachen. We hebben eerst de puzzeltjes opgelost die bij de caches horen en daarna gaan ze op pad.
Helaas merken ze dat in Nederland vooral kleine caches verstopt worden. Er zijn dus weinig dingen om te ruilen, wat de kinderen juist het leukste vinden aan het geocachen.

Nederland is toch wel een erg mooi land. Zeker nu zo met die plaatjes in de sneeuw. Dat ziet er wonderschoon uit.

Peter op zoek in de sneeuw

Mooi uitzicht op het kanaal

Stoer hoor, je achternaam op een wegwijzer


De kinderen komen er ondertussen achter dat er een plaatsje is in Noord Holland dat “Ursem” heet, dat vinden ze wel heel erg leuk..


In de middag gaan we gezellig op de koffie bij opa en opoe in Wognum.
Daar liggen een heleboel spullen op ons te wachten die ik besteld heb op internet. Een paardendeken voor Casper en showkleding voor Eline, om dit seizoen ook weer mee te kunnen doen aan verschillende paardenshows. Alles ziet er prima uit. Nu maar hopen dat we genoeg ruimte hebben in de koffers.

Peter met een van mijn oude speeltjes

Eline en opoe

Peter bekijkt zijn nieuwe schat


concentratie


Het is wel lekker om weer even thuis te zijn. Gewoon lekker samen ontspannen een bakkie doen, zonder dat daar een scherm tussen zit.

Opa gaat met Rob en Peter in de buurt ook eens mee ‘geocachen’. In de buurt van hun huis liggen een aantal caches. Ze vinden ook verschillende caches. Onder andere komen ze daarbij bij het stationnetje van de Hoorn-Medemblik stoomtram. Toevallig komt dan de ook net de stoomtram langs. Dat was natuurlijk mooi om te zien.


De stoomtram

Hoorn-Medemblik tram

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.