Schoolrapporten

Vrijdag 27 november 2009
Vandaag kregen de kinderen weer hun schoolrapporten mee naar huis. Allebei doen ze het gelukkig goed op school, dus we hebben geen klagen.

peterschoolfotoPeter heeft over het algemeen 3-en op zijn rapport (meets expectations). Een uitschieter is muziek, waar hij een 4 voor scoort, (very good).

Het commentaar van zijn juf: Peter is een slimme jongen die graag leert. Hij is ook erg gezellig, wat hem soms hindert om zijn werk op tijd af te krijgen. Hij weet dat de zwart/rode tafel een goede plek is om zijn werk zonder afleiding af te maken, dus dat gaan we proberen. Peter heeft een degelijk begrip van de getallen tot 20. Deze kennis zullen we gebruiken om aan probleem oplossings technieken te werken in de komende maanden. Peter deelt altijd graag zijn kennis op het gebied van wetenschap, vooral tijdens de daarvoor aangewezen momenten. Zijn presentaties zijn altijd kernachtig en hij beantwoordt vragen met vertrouwen en een overvloed aan kennis. Peter gebruikt ook een groot aantal lees strategieen die hem helpen bij het thuis-lees programma. Ga zo door!

elineschoolfotoOok Eline heeft over het algemeen 3-en en 4-en op haar rapport. Af en toe zelfs een 5 (uitmuntend).
Het commentaar van haar juf is: Eline is een plezierig meisje om in de klas te hebben. Ze heeft zich goed aangepast aan de derde klas en is weer vrienden geworden met verschillende klasgenoten. Over het algemeen werkt Eline hard om haar werk af te krijgen. Soms moet ze eraan herinnerd worden slimme keuzes te maken tijdens de individuele opdrachten of moet worden aangemoedigd om mee te doen tijdens een groepsopdracht. Eline begint haar stem te ontwikkelen en sterke ideeen te gebruiken in haar schrijfwerk. Ze is enthousiast om met mij heen en weer te schrijven in haar schrift.

Dingen waar ze goed in is:
- positive houding ten opzichte van leren
- Creativiteit tijdens het schrijven is duidelijk aanwezig
- begrijpt wetenschappelijke begrippen en past ze goed toe
Dingen waar ze aan moet werken:
- Begrijpen wat ze leest
- Actieve deelname aan groepsdiscussies

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.