Nieuwe benzine slurper

In een van de eerste posts had ik al aangegeven dat ik een hummer zou moeten kopen. Had ik het maar gedaan. Uiteindelijk hebben we een Ford Escape gekocht waarvan we ongeveer een jaar later de versnellingsbak naar z’n grootje hebben geholpen (ik, niet we). Toen maar een andere auto, een normalere Ford Focus. Tijdens de vakantie ging het wel met de Focus, maar alles lag nokkie vol en er lag ook nog een tas op het dak. Echt veel ruimte over was er dus niet. De bodyboards van de kinderen, die tijdens de vakantie werden gekocht, konden we met moeite kwijt in de auto. Daarnaast moesten we van de zomer een aantal keer een beroep doen op andere ouders bij de ponyclub om Casper naar de shows te vervoeren. Ze doen het graag, daar niet van, maar als zelfstandige, onafhankelijke mensen voelt het toch niet altijd lekker. Dus er moest een andere auto komen.

Nu zijn de eisen aan de auto niet echt licht: hij moet groot genoeg zijn om tijdens de vakantie goed te kunnen zitten en al onze zooi mee te nemen, en tevens sterk genoeg zijn om een vouwwagen en af en toe een paarden trailer te kunnen trekken. De vouwwagen is geen probleem, die dingen wegen minder dan 3500 pond (~1700kg). Nog veel vergeleken met Europeese vouwwagens maar een stuk lichter dan een beetje paarden trailer met inhoud (~5500 pond). Na ons avontuur met de Ford Escape wilden we ook nog wat trekkracht overhouden.

Dodge Durango

Dodge Durango

Ford Expedition

Ford Expedition


Nissan Armada

Nissan Armada

Chevy Suburban

Chevy Suburban

Een familie op de ponyclub had net een Dodge Durango gekocht. Deze SUV met 5.1 meter lengte is niet echt klein. Hij kan met de juiste opties ongeveer 8900 pond (~4000kg) trekken. Dat was heel wat beter dan de pickup waar Annette eerst aan zat te denken. Jawel, ik reed nog prima in mijn handgeschakelde Focus. Voor $30,- een volle tank benzine en daar rustig 600 km mee kunnen rijden. Maar bij Annette bleef het toch kriebelen en toen ze eenmaal de Durango gezien had, werd er nog meer rondgekeken naar een grote SUV die veel kon trekken.

Eerst keken we op autotrader.ca en vergelijkbare sites. Al snel bleken de Japanners uit een goed jaar te duur voor ons budget. Bovendien kwam Nissan niet zo heel goed uit de betrouwbaarheidstesten. De Yukon en de Suburban zijn met hun 5.6 meter te lang voor de garage (je moet ook overal rekening mee houden) dus die vielen ook af. Wat over bleef zijn de Noord Amerikaanse SUV’s van Dodge en Ford die voor een redelijke prijs te krijgen zijn. Blijkbaar verliezen die veel sneller hun waarde want de nieuw waarde van alle grote SUV’s is ongeveer gelijk.

Vorige week zouden we “even gaan kijken” bij locale dealers die geschikte Durango’s, Ford Expedition en Ford Explorers hadden staan. We hadden 9 dealers uitgezocht. De eerste gaf ons ongeveer $4500 voor onze Focus. Da’s wel een beetje weinig. Maar ze hadden wel een mooie Durango staan, met DVD systeem. De tweede dealer had niet de autos die op het internet stonden, helaas.

De derde dealer had een Explorer en een Expedition. De Explorer zit qua maat tussen de ‘Escape’ en de ‘Expedition’. Net groot genoeg dus. Maar de auto zag er niet echt goed uit. Dus dan maar even kijken naar de Expedition. Da’s een best grote auto. We hadden nog nooit in een Expedition gereden en dus hadden we niet zoveel nodig om overgehaald te worden een proefritje te maken. Het was even wennen aan het rijden met een automaat maar de grootte van de auto was nog veel meer wennen! Maar de auto is erg ruim en kan 9000 pond trekken, meer dan genoeg voor wat we wilden. We gingen na de proefrit ‘even praten’ met de verkoper en besloten, nadat de prijs gedaald was, een aanbetaling te doen. Er waren nog wat zaken mis met de auto en die zouden door de verkoper gemaakt worden. We hadden het gevoel dat we een redelijke deal kregen maar wilden nog wel een onafhankelijke inspectie doen. Dat kon bijna een week later.

Toen ik de auto bij na de inspectie ophaalde stond er in het rapport dat ze geluid hoorden uit de versnellingsbak. Dat was niet het nieuws dat we wilden horen. Met dat bericht ging ik terug naar de dealer. Het werd een lang gesprek waarbij ze uiteindelijk aanboden de auto bij een versnellingsbakken specialist te laten controleren. Als er iets mis was zouden ze het repareren, als er niets mis was zouden we twee jaar garantie krijgen. Daarmee zijn we accoord gegaan. We werden keurig elke dag op de hoogte gehouden van de voortgang van de reparaties en de testen en een paar dagen later hadden we een verklaring dat er niets mis was met de versnellingsbak. De oorspronkelijke deal werd aangehouden plus de twee jaar garantie!

Peter en ik gingen de auto ophalen. Op de terugweg zat hij commentaar te leveren. “Kijk pap wat een kleine auto naast ons staat!”, zo eentje hebben we net ingeleverd Peter! Toen de kinderen in bed lagen kon ik natuurlijk niet nalaten even met de stereo en alle knopjes te spelen. En er zitten een hoop knopjes in! Na anderhalf uur spelen met de radio aan ging plotseling het geluid uit… accu leeg. Lekker! Ik heb de auto maar een nachtje laten staan en gelukkig zat er ‘s ochtends genoeg stroom in om weer te starten. Daar kwam ik even mooi mee weg!

Ja we weten dat de meeste weldenkende mensen tegenwoordig geen grote auto’s meer kopen. We weten dat deze auto twee keer zo veel benzine verbruikt als de Focus (de eerste keer tanken ging er 93 liter in!). Maar met een benzineprijs van $0.90 (€ 0.56) per liter kan het nog wel. Deze auto gaat in ieder geval niet mee terug naar Nederland.


Onze Expedition

Onze Expedition

Tweede rij

Tweede rij

De derde rij en de kofferbak

De derde rij en de kofferbak


De oude en de nieuwe naast elkaar

De oude en de nieuwe naast elkaar, de nieuwe is bijna een meter langer


Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.