Op naar Halloween

Zaterdag 24 oktober 2009

De pompoenen

De pompoenen


Zodra Thanksgiving voorbij was, begonnen de kinderen natuurlijk over Halloween. Nu moet ik zeggen dat ik dat zelf ook een leuk feest vind, dus we hebben alle versieringen weer uit de kelder gehaald en ook wat nieuwe spulletjes gekocht.
Dit jaar wordt een beetje een bijzondere halloween, want Eline heeft ook een Halloween feest bij de ponyclub. Ik ben dus ook al aan de slag gegaan om voor haar pony Casper een kostuum in elkaar te zetten.Een lekkere sneeuwbui

Een lekkere sneeuwbui

Peter in de sneeuw

Peter in de sneeuw


Dit weekend zouden we pompoenen gaan uithollen en versieren. Ik had vorige week al twee pompoenen gehaald en die stonden al bij de voordeur. (Lekker koud, dan blijven ze langer goed.) Eerst gingen Eline en ik op pad om te gaan paardrijden. Het was noodwer, het sneeuwde behoorlijk en hoe dichter bij Cochrane, hoe erger het werd. Maar afijn, we redden het, maar Daria natuurlijk niet met haar zware paardentrailer. Toen ik alles in de manege had gezet, belde ik Rob omdat ik iets vergeten was. Die meldde toen dat Daria het niet ging redden (had ik zelf ook kunnen bedenken) en hij had me al een paar keer proberen te bellen om het te zeggen, maar ik had uiteraard mijn telefoon weer niet aan staan. Onverrichterzake gingen Eline en ik dus maar weer terug.
Het was even spannend toen we een enorme rij auto’s zagen staan bij de enorme heuvel die je moet nemen om Cochrane weer uit te kunnen. Er stonden zeker twintig auto’s die halverwege de heuvel gestrand waren en niet meer voor of achteruit durfden, je zag ook de nodige auto’s lekker glijden. Gelukkig had Rob vorig weekend onze winterbanden erop gezet, dus daar gingen we: zonder problemen rustig omhoog! Je snapt gewoon niet dat er mensen, na de eerste sneeuwbui begin oktober, in Cochrane (waar het altijd kouder is en meer sneeuw ligt dan in Calgary) nog steeds op hun zomerbanden gaan rijden. Geen medelijden mee!


Uithollen

Uithollen

Het kapje

Het kapje

Peter en Eline hollen de pompoenen uit

Peter en Eline hollen de pompoenen uit

Lekker vies

Lekker vies


Afijn, eenmaal thuis besloten we dus de pompoenen te gaan snijden. En wat schetst onze verbazing! Gejat! Geen pompoenen meer voor de deur. Waardeloos!
Rob moest dus naar de supermarkt om weer nieuwe te kopen, die we ditmaal dus alleen op halloween buiten zullen zetten, helaas.


Dan het figuur snijden

Dan het figuur snijden

Rob doet er ook een

Rob doet er ook een

Het resultaat

Het resultaat


Op internet zijn we op zoek gegaan naar wat mooie patronen. Peter wilde dit jaar een uil en Eline ging voor een heks, en ik moet zeggen ze zijn weer heel erg mooi geworden!

Peter en Eline hebben de pompoenen uitgehold (Peter vond het maar een vies werkje) en Rob en ik hebben daarna het patroon erin gesneden.


Tractaties maken

Tractaties maken

De spookjes

De spookjes


We hebben ook een tractatie gemaakt voor de kinderen op school. Dit jaar zijn het lollies verkleed als spookjes. Lekker makkelijk en het ziet er leuk uit!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.