Thanksgiving

Maandag 12 oktober 2009
Vandaag was het alweer de derde keer dat we thanksgiving vieren in Canada. Ook dit jaar hadden we weer mensen uitgenodigd van Rob zijn werk. Dit keer hadden we 5 gasten.
We hadden zaterdagavond een kalkoen gekocht van ruim 8 kilo. Om hem te ontdooien hadden we hem in de koelkast gelegd, maar op zondagavond kwamen we erachter dat hij dan 10 uur per kilo moet ontdooien, oftewel 80 uur in totaal. Dat gingen we natuurlijk niet redden voor maandagohtend. Hij moest dus in het koude water. Dan duurt het ontdooien nog maar 2 uur per kilo. Dan moesten we wel laat opblijven (want het water moest om het uur vervangen worden, anders wordt het te warm en zijn ze bang voor te veel bacterien). Op maandag stond ik weer vroeg op om hem nog een paar uur in het koude water te leggen. Dat weten we dus voor de volgende keer: eerder beginnen met ontdooien.


Knutselwerkjes

Knutselwerkjes

De cranberry saus

De cranberry saus

Onze kalkoen

Onze kalkoen


Op zondag had ik al de nodige gerechten gemaakt. Ik had dit jaar eens zoete aardappelen geprobeerd, wat ook een traditioneel gerecht is voor thanksgiving. Het is inderdaad erg zoet!
Daarnaast hadden we natuurlijk weer cranberry saus, aardappelpuree, groente en als vulling voor de kalkoen een rijstmengsel.
Rond een uur of half vier kwamen de eerste gasten en hebben we een lekker drankje gedaan. Daarna hebben we gezellig met zijn allen gegeten. De kalkoen, die dit keer vijf en een half uur in de oven heeft gestaan, was weer goed gelukt en ook de rest was erg lekker. Daria had als toetje een appeltaart voor ons meegenomen en die hebben we lekker gegeten met een bolletje vanille ijs.
Weer een geslaagde avond dus.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.