Geocaching Marathon

Een groep geocachers in Calgary had een 24-urs caching wedstijd georganiseerd. Er waren prijzen voor de beste cache in verschillende categorieën en prijzen voor de meest gevonden caches. Peter en ik hadden allebei een cache gemaakt en verstopt. Peter had Peter Goes Green gemaakt, en ik had Hup Holland Hup gemaakt.Om half zes op vrijdagmiddag begon de wedstrijd. Eerder mochten er nog geen caches gezocht worden. Op donderdagavond hebben we de puzzels opgelost en vrijdag heb ik een beetje van de baas z’n tijd gebruikt om een handig overzicht te maken van alle caches. Helaas kon ik niet om half zes beginnen omdat Annette de bomen op school water moest geven en Peter z’n vriendje een avondje bij ons zou slapen. Terwijl Annette op school was kon ik de jongens van een verjaardagfeestje halen. Gelukkig kon ik op de terugweg nog even langs een cache zodat ik m’n eerste FTF (first to find – Eerste die het vind) kon loggen. Ik had alle kinderen bij me zodat we de cache snel konden vinden.

Rond half negen kon ik dan eindelijk vertrekken. Ik begon met het zoeken van de nacht caches ten zuiden van Calgary. De eerste kon ik al niet vinden… dat ging lekker. De tweede ging beter en daar was ik ook de FTF. Daarna terug naar de stad om m’n eerste in een bosje te zoeken. Een beetje raar was het wel om met een zaklantaarn in een bosje te duiken, op zoek naar een vuilniszak met een cache erin. Uiteindelijk vond ik ‘m. De volgende was ‘cachefingers’. Deze cache was een munitiedoos die geheel goud gespoten was (met allemaal gouden spulletjes erin). Terwijl ik de cache aan het zoeken was stopte er een politiewagen. De agenten wilden weten wat ik aan het doen was. De dame wist waar ik het over ging, de man niet maar alles was uiteindelijk goed en ik kon doorgaan met zoeken.

Middernacht konden we verzamelen in een truckers restaurant en daar kon ik de andere ‘nerds’ ontmoeten. Dat was best gezellig (en er was inderdaad een ruime vertegenwoordiging van nerds). Een breakfast om 12 uur is weer eens wat anders. Na het eten ging iedereen weer door met zoeken. Meerdere mensen hadden hetzelfde bedacht: de caches die dicht bij het restaurant lagen werden door iedereen gedaan en het was een komen en gaan bij dezelfde caches. Soms wel erg handig…

Rond half vijf (‘s ochtends) zocht ik in een park in de binnenstad. Bijna een half uur zoeken door de bosjes maar niets gevonden. Gelukkig bleek ik niet de enige te zijn die in het donker niets gevonden had. De volgende cache kon ik ook niet vinden. Toen tegen vijf uur de automatische sproeiers aangingen (en ik er middenin stond) heb ik ook daar maar een punt achter gezet. Op naar wat andere plaatsen ten oosten van de stad. Rond half 8 kon ik een cache in een meer niet vinden, maar zag ik wel de zon opkomen. Toen was het tijd om terug naar huis te gaan, even te ontbijten, m’n gevonden caches op internet te zetten en Peter op te halen voor het tweede gedeelte.

Met Peter hebben we de caches in het noordwesten gedaan. Doordat Peter’s vriendje bleef “slapen” ging bij Peter pas heel laat het licht uit, en vanochtend heel vroeg weer aan. Hij was dus ook erg moe. We deden eerst een paar caches die eigenlijk ‘s avonds gedaan moesten worden voordat we even bij de Subway gingen lunchen. Na de lunch kon Peter even z’n ogen dicht doen. We hebben met z’n tweeën 14 caches gevonden. Hier zaten enge caches bij (“Friday the 13th” met een masker en lichtgevende ogen en “Snakes, why did it have to be snakes” waar een slang uit een boom valt als je de container openmaakt) en luidruchtige caches zoals een tuinkabouter die je begroet als je in de buurt komt. Peter kon uit een van de caches een kompas ruilen en was daar reuze blij mee.

Daarna was het tijd om naar het restaurant te gaan waar het afsluitfeest gegeven werd. Hier werden de prijswinnaars bekend gemaakt voor de verschillende categorieën, wie van het verst kwam (BC) en wie de meeste caches gevonden had (56 van de 77). Wij hadden in totaal 35 caches gevonden, een respectabel aantal zo bleek. We werden bedankt omdat we voor de eerste keer een cache geplaatst hadden. Helaas wonnen we geen prijs maar we hebben een hele leuke 24 uur gehad en dat was de prijs.

Thuisgekomen liet Peter trots al zijn geruilde spullen zien en kon hij zijn belevenissen vertellen. Toen hij in bed lag sliep hij al snel. En ik ook.
De caches die we gevonden hadden waren:

 1. :D 18:49 – Water Where?
 2. :( 21:56 – Guess your weight
 3. :D 22:27 – bamBOOzled
 4. :) 23:03 – Bruce
 5. :) 23:22 – Cachefinger
 6. :) 23:31 – An Eggscellent Cache
 7. :) 01:18 – Pun-ishment
 8. :) 01:28 – There is no crying in baseball
 9. :) 01:38 – Screamin’ orange
 10. :) 01:57 – No surprize noise
 11. :) 02:20 – The nest
 12. :) 02:42 – Nicolo’s bushy green PVC geocache
 13. :) 03:30 – Orange Golf Balls (The Rock)
 14. :) 03:45 – Panic Switch
 15. :) 04:02 – Tube Snake Boogie
 16. :( 05:04 – Lindsay park cache
 17. :( 05:36 – Film Canister In A Tree
 18. :) 06:18 – Dig It… NOT!
 19. :) 06:26 – For reel
 20. :) 06:48 – Minstrel in the gallery
 21. :) 06:59 – grglblurp
 22. :) 07:24 – Find Me
 23. :( 07:56 – Duck Duck Goose
 24. :) 10:18 – iCache
 25. :) 10:47 – Knock knock… Banana!
 26. :) 11:23 – Reflect on Caching
 27. :) 12:12 – Darkness Falls
 28. :) 12:21 – Orange you smart
 29. :) 12:37 – 7000 Series Resistance Temp. Detector
 30. :) 13:44 – Mugwamp Sucker
 31. :) 14:14 – Rushes
 32. :) 14:31 – Snakes. Why did it have to be snakes?
 33. :) 14:55 – Friday the Thirteenth
 34. :) 15:11 – Orange you glad it’s not a micro
 35. :) 15:50 – Gnome Alone
 36. :D 16:23 – Echolo-cache-ion
 37. :) 16:48 – Awe, isn’t it cute…
 38. :) 17:14 – BAMBOOzled
 39. :) 17:27 – Rinkle in Time

In totaal dus 39 caches bezocht maar 4 niet gevonden.

In het kaartje hieronder zijn de gele bordjes onze caches, de blauwe hebben we niet gezocht, de rode konden we niet vinden en de groene hebben we gevonden.

View

CCARS09 in a larger map

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.