Lang september weekend

Zaterdag 5 september 2009
Het is het lange weekend van September (Hier in Canada heb je elke maand wel een lang weekend). Rob moet thuis wat werk doen en dus gaan we niet kamperen. Normaal geeft Rob mij en Eline daar de schuld van, omdat we vaak gaan paardrijden in het weekend. Deze keer zijn de rollen eens omgedraaid.

Vanochtend gaan Eline en ik weer paardrijden. Voor mij wordt het een bijzondere les, ik heb Daria gevraagd of ze me een menles wil geven. En dat doen we dus.
Het is erg leuk om een keer te doen. Wel heel anders dan op de rug van een paard zitten natuurlijk. Dit keer moet je meer met je stem en de teugels doen. Whisper is gelukkig een braaf paard en aan het eind galloperen we zelfs het weiland rond.

Peter heeft op zijn manier een filmpje van me gemaakt. We hebben de beste stukjes ertussen uit geknipt, zo krijg je een klein beetje een indruk van de menles.
Zondag 6 september 2009
'Peter goes green'

'Peter goes green'


Het geocachen blijkt een leuke hobby te zijn. Sinds we ermee zijn begonnen wil ook Peter graag een geocache verstoppen. Daar zijn we dus mee aan het werk gegaan. Rob heeft een bus groen gespoten en daar wat groene rommeltjes in gedaan.

Toevallig leest Rob op internet dat er in het weekend van 25 september speciale geocache dagen zijn in Calgary waarbij iedereen een geocache kan verstoppen in een bepaalde categorie. Voor de geocache van Peter besluiten we mee te doen met het ‘cartoon’ thema. In plaats van zomaar wat groene dingetjes, doen we nu een stripboekje van ‘de Hulk’ erin, een snoepjes dispenser van Shrek en een figuur uit ‘Monsters vs. Aliens’ (the missing link) en natuurlijk wat ‘Tinkerbell’ dingetjes. Daarnaast zitten er nog wat meer groene dingetjes in.

Vandaag gaan we de cache verstoppen. Eerst denken we wel een plekje in onze wijk te kunnen vinden, maar de bus is nogal groot, dus we besluiten toch naar een wat meer afgelegen gebied te gaan en vinden uiteindelijk een mooie plek langs de Bow River. Ergens in het struikgewas vestoppen we de bus.

De verstopplek

De verstopplek

De verstopplek

De verstopplek

Peter

PeterOmdat we hier toch zijn, gaan we nog op zoek naar een cache die hier in de buurt ligt. Hierin vinden we ook weer een travelbug, die we meenemen, plus een ‘poffer’-munt, die vanuit Nederland (Utrecht) hier naartoe is gekomen. Die moeten we natuurlijk meenemen (hij is op weg naar Singapore!).

Rennen voor de trein

Rennen voor de trein

Op zoek

Op zoek

Gevonden

GevondenDe volgende dag, maandag, hebben we ook nog vrij, maar ik moet zeggen dat we die dag niet veel gedaan hebben. We zijn naar het schoolplein gegaan om te vliegeren, maar dat was het dan wel….

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.