De eerste schooldag in 2009

Donderdag 27 augustus 2009
Vandaag is het weer zover: terug naar school. Peter gaat nu dan ook hele dagen naar school en hij heeft er erg veel zin in. Vanochtend stonden de kinderen al een half uur te vroeg klaar voor school. Compleet met, zoals dat hier gaat, nieuwe rugzakken.

Als ze in de middag weer uit school komen, hebben ze het weer prima naar hun zin gehad. Peter heeft gelijk al zijn lunch tas vergeten, die Eline dan weer netjes voor hem heeft meegenomen. Helaas is Eline’s beste vriendin niet bij haar in de klas, maar gelukkig blijven ze elkaar wel zien tijdens de pauze en het lunch uur, dus vergeten zullen ze elkaar niet.
Dit jaar wordt trouwens best een beetje een spannend jaar voor Eline. Aan het einde van het jaar hebben ze provinciale toetsen waarbij de kinderen getoetst worden op taal en rekenen. Maar dat is gelukkig nog een eindje weg.
Eline kende haar juf al van vorig jaar, in eerste instantie was zij haar juf, maar door overcapaciteit is deze juf toen onderwijsassistente geworden. Dit jaar dus een tweede poging met deze juf.
Peter zit in een klas met ongeveer veertig kinderen, maar ze hebben twee juffen. Iedere juf heeft zeg maar de eindverantwoordelijkheid voor de helft van de kinderen.


Uiteraard hebben ze tijdens de vakantie ook nog wel wat geleerd. Peter heeft een boek meegenomen uit de bibliotheek met allerlei wetenschappelijke proefjes. We hebben er twee gefilmd. De eerste is met een paar druppeltjes kleurstof in de melk. Als je daarna een wattenstaafje met wat afwasmiddel erin doopt krijg je de meest fantastische figuren.
De tweede proef is er een waar Peter al maanden om loopt te zeuren. Nu ging het dan uiteindelijk gebeuren. Kijk maar wat er gebeurt als je Mentos in de Cola gooit (diet werkt het beste!).Je ziet het niet zo goed, maar Rob zet een pijpje met mentos op de colafles en trekt dan een kartonnetje ertussenuit, zodat in een keer een stuk of 10 mentos in de cola vallen.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.