Twee jaar

Dinsdag 25 augustus 2009

Stampede

Stampede

Stampede

Stampede


Twee jaar zijn we hier alweer. Het is een uitgelezen moment om eens terug te kijken op ons leven hier. Tot nu toe hebben we zeker geen spijt. We hebben hier een goede tijd met zijn allen.
Uiteraard missen we nog steeds onze familie, en dat zal ook altijd wel zo blijven. Gelukkig kunnen we via het internet, mail en brieven goed contact met elkaar houden. Maar het blijft toch ‘op afstand’.

Wat hebben we het afgelopen jaar zo uitgespookt?


We zijn er ook dit jaar weer heel veel op uit getrokken en hebben weer veel bijzondere dingen gezien. Vooral ook tijdens onze vakantie naar Saskatchewan hebben we veel gezien en beleefd.

Op school

Op school


Dit jaar ging Peter ook naar school. Hoewel nog niet hele dagen, was hij toch op dezelfde school als Eline. Hij heeft daar een heel leuk jaar gehad en veel schoolreisjes gemaakt naar verschillende plekken in en buiten de stad. Omdat ook Eline op school zat tijdens zijn uren, heb ik veel kunnen helpen in zijn klas en ben volgens mij met al zijn schoolreisjes ook mee geweest. Met Eline ben ik ook een keer meegeweest op schoolreisje naar de dierentuin, maar dan moest Rob wel een middag vrij nemen om Peter op te vangen.


Canada day

Canada day

Omdat ik daar dan toch de tijd voor heb als thuisblijf moeder heb ik dit jaar ook veel meer meegeholpen op school. Ik lees twee keer in de week met een meisje dat extra hulp nodig heeft bij het leren lezen en ik was de ‘home reading mom’ in Peter’s klas. Als ‘home reading mom’ hielp ik de kleuters met het wekelijks wisselen van de boekjes die ze mee naar huis nemen om te oefenen met lezen.
Ook ben ik lid geworden van de ouder commissie en help met het realiseren van het landschaps plan voor de school. Op die manier kwam mijn landmeter kennis zelfs ook nog een beetje van pas!
Het groepje moeders van de kleuterklas is een gezellig groepje en regelmatig, zeker toen het mooier weer werd, stonden we na schooltijd nog even met zijn allen op het schoolplein rond te hangen en te kletsen, terwijl de kinderen speelden. Op die manier voel ik me ook zeker niet geisoleerd hier in Calgary. Met enige regelmaat drink ik met deze moeders dan ook een kopje koffie.

Ook volgend jaar blijf ik lid van de oudercommissie en zal weer lezen met een kind dat daar extra hulp bij nodig heeft. Daarnaast is het makkelijker om bij allebei de kinderen in de klas te helpen, omdat ze dit jaar dezelfde uren hebben. Ze gaan allebei van negen tot drie naar school (Peter wil ook overblijven), dus ik zal er misschien een extra hobby bij moeten zoeken.

Casper

Casper

Eline en Peter zijn helemaal geintegreerd in Canada, ze spreken goed engels (zelfs met een Canadees accent) en doen het uitstekend op school. Eline heeft zelfs wat moeite met Nederlands, dus we doen ons best om dat zoveel mogelijk te spreken thuis. Ze hebben allebei gelukkig ook de nodige vriendjes op school. Het enige wat we nog niet gedaan hebben is een zomerkamp. Daarvan zijn er hier genoeg in Calgary, maar ze vermaken zich gelukkig nog prima thuis tijdens de vakantie. Alhoewel, Eline is natuurlijk wel naar haar ponykamp geweest en is trouwens helemaal paardengek aan het worden (iets wat haar moeder natuurlijk helemaal begrijpt!).


Tractatie

Tractatie


Hun verjaardagen hebben we op de Nederlands manier gevierd, compleet met een tractatie en een feestje thuis. (Tractaties hier zijn over het algemeen cupcakes). Het leuke hier is dat iedereen het enorm waardeert dat je je eigen cultuur blijft houden en dit soort dingen dus ook doet. Natuurlijk zijn in Nederland de feestjes thuis ook steeds minder aan het worden, maar, zeker nu de kinderen nog jong zijn, vind ik het wel gezellig om hun verjaardag thuis te vieren. En ik moet zeggen, de ouderwetse spelletjes als spijkerpoepen, sjoelen en speurtochten, zijn nog steeds een hit! We hebben helaas geen ‘familie-verjaardag’ waarbij opa’s en oma’, familie en vrienden langskomen, dus we maken echt het beste van deze kinderfeestjes.


Halloween

Halloween

Thanksgiving

Thanksgiving


De vele feestdagen waren dit jaar wat minder nieuw voor ons. Ook dit jaar deden we volop mee met valentijn, saint patrick, kerst en thanksgiving, maar ik moet zeggen dat ik de kinderen toch wel verteld heb dat de paashaas niet bestaat. Er zijn kinderen hier die een kadootje krijgen van de paashaas, maar dat ging me toch net iets te ver.
Een persoonlijke favoriet voor mij is toch echt wel Halloween. Ik vind het leuk om het huis, net als met kerst, wat te versieren met allerlei halloween spullen en zolang de kinderen nog klein zijn, zijn het ook niet al te enge dingen, maar gewoon leuk!


Sint

Sint


Dit jaar hebben we ook Sinterklaas gevierd met een groep Nederlanders hier in Nederland. Ik vond het niet zo heel bijzonder. De knutselmiddag die ze ervoor hadden was wel erg leuk, maar het feest waar de Sint ook kwam vond ikzelf wat minder, beetje rommelig. Wellicht dat de kinderen er dit jaar wel weer heen willen, we horen het wel. In ieder geval hebben ze weer dubbel geprofiteerd van de Sint en de Kerstman. Maar toch, zoals het Sinterklaas is in Nederland, wordt het hier jammergenoeg nooit!


Schaatsen

Schaatsen


Het moment dat ik Nederland echt gemist heb dit jaar, is het voorjaar. De winter ging hier maar door en door, er leek geen einde aan te komen en een echte lente, met bloeiende voorjaarsbloemen heb je hier niet. De winter gaat hier bijna naadloos over in zomer. We zijn dit jaar dan ook in maart een weekend naar Vancouver gegaan en hebben daar van het voorjaar kunnen proeven, Vancouver ligt aan zee en heeft daardoor een meer Nederlands klimaat. Gek toch, hoe je narcissen ineens kunt missen. In die periode wilde ik niets liever dan terug naar Nederland en genieten van het voorjaar, waarvan ik op internet kon volgen dat dat zeker al begonnen was.

Nu ik erover nadenk, ook het feit dat er in Nederland weer geschaatst kon worden, deed me Nederland wel missen. Hier kan je natuurlijk ook schaatsen, maar dat is met name op een baantje dat is aangelegd, en als je geluk hebt op een wat groter meer, maar echt verder weg langs sloten en kanalen, kun je hier niet. Maar ja, aan de andere kant kunnen we hier wel elk jaar schaatsen op natuurijs…..


Hondenslee

Hondenslee

We genieten nog steeds met volle teugen van de winter. Peter en Eline hebben weer ski lessen gehad en Rob is aan het snow boarden geslagen. Ikzelf hou er niet zo van en moet nog steeds een keer cross country skien proberen. Misschien dat dat ook meer iets voor Eline is, want van de hoge heuvel af skien vond ze toch wel erg eng. Ook zijn we dit jaar met een hondenslee mee geweest. Dat was een echte belevenis, maar koud! Ik heb het denk ik nog nooit zo koud gehad hier.


Inmiddels heeft Rob ook wat meer zijn draai gevonden op zij werk. Alhoewel hij het niet altijd eens is met de werkwijze, heeft hij zich er inmiddels iets meer bij neergelegd dat het nou eenmaal niet gaat zoals hij graag zou zien. En omdat hij niet echt in een positie is om er iets aan te veranderen heeft hij dit geaccepteerd en zich erbij neergelegd, alhoewel hij het natuurlijk niet kan laten om af en toe toch flink te duwen en te trekken om de zaken te veranderen.


Al met al dus weer een mooi jaar om op terug te kijken. We zijn benieuwd wat het volgende jaar brengt…..

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.