Bootje varen

Dinsdag 4 augustus 2009
Het is nog steeds niet echt mooi weer, maar goed genoeg om op het meer te gaan varen. We blazen dus vandaag eindelijk eens onze rubberboot op om een tochtje te maken op het Kimball meer.

Daar gaan Rob en Peter

Daar gaan Rob en Peter

Peter wil het water wel even proberen...

Peter wil het water wel even proberen...

..maar wil er snel weer uit. Koud!

..maar wil er snel weer uit. Koud!Terug roeien

Terug roeien

Eline gaat ook mee

Eline gaat ook mee

Zonder peddels is makkelijker

Zonder peddels is makkelijker


In de middag gaan we weer naar een van de activiteiten die worden georganiseerd in het park: “Mad science”. We beginnen met een aantal ‘natuur’ spelletjes. De kinderen krijgen een aantal kleuren en moeten diezelfde kleuren weer terug proberen te vinden in de natuur. Groen en bruim zijn natuurlijk makkelijk, maar rood is al wat ingewikkelder. Dan doen ze een variiant op het spelletje “duck, duck, goose” (een soort zakdoekje leggen).
Daarna doen ze een spelletje met geluiden. In duo’s wordt om de beurt een kind geblindoekt en de andere maakt dan een dierengeluid, waarop de geblindoekte persoon zijn partner moet vinden. Eline vindt al snel een vriendinnetje om mee te spelen en omdat Peter zonder partner is. mag mama gezellig meedoen!
Kleuren zoeken

Kleuren zoeken

Duck, duck, goose

Duck, duck, goose

Dieren geluiden spel

Dieren geluiden spelDieren geluiden spel

Dieren geluiden spel


Daarna begint het ‘mad science’ gedeelte en doen ze allemaal leuke proefjes. Uiteraard de baking soda en azijn, maar ze maken ook slijm, waar de kinderen gretig in grijpen en ze sluiten afmet bellen blazen. Zo wordt het ondanks het mindere weer, toch nog een leuke middag.


Het 'slijm'

Het 'slijm'

Met het slijm spelen

Met het slijm spelen

Een ijsje toe

Een ijsje toe


Wanneer we weer bij de tent zijn gaan we eerst eten. Dan barst er een finke bui los. De kinderen zitten veilig in de tent en ik ben uiteindelijk maar de auto ingekropen. Het begon zelfs te hagelen, maar alles heeft het gelukkig gehouden. Zelfs het kampvuurtje wisten we gaande te houden!
Na de bui

Na de bui


In de avond ging Rob met de kinderen naar het strand om foto’s te maken:
_3009064-16 _3009069-17 _3009070-18 _3009079-19 _3009081-20 _3009084-21

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.