Vakantie voorbereiden

Vrijdag 24 juli 2009
P1010824-1Omdat we vorig jaar tijdens de zomervakantie naar het westen zijn gereden, BC, besloten we dit jaar tijdens de zomervakantie eens de andere kant op te rijden. Daar ligt de provincie Saskatchewan en die is voornamelijk vlak. De meeste kennissen aan wie we onze plannen vertellen verklaren ons voor gek. Er is toch helemaal niets te doen in Saskatchewan? De meesten rijden er doorheen op weg naar hun bestemming in Manitoba, of nog verder naar het oosten. Nee, in Saskatchewan verblijf je niet.

Op zoek naar toeristische plekken in Saskatchewan, kwamen we erachter dat die dun gezaaid zijn. De grote muur van Saskatchewan: 700 meter lang en ongeveer 1,5 meter hoog, de hoogste waterval: 10 meter hoog, de grootste paperclip en de grootste tomahawk en wat ze allemaal niet meer hebben in een enorme maat, daar werden we nou niet bepaald opgewonden van. Hebben de mensen hier dan toch gelijk? We zien het wel. Met veel pijn en moeite hebben we wat leuke campings opgezocht en we kijken wel of het wat is. Een camping reserveren is trouwens ook een verhaal apart. Hier in Alberta en ook in BC kun je via internet een plek in de provinciale parken reserveren en betalen. Voor de provinciale parken in Saskatchewan stuur je via de mail een verzoekje in en binnen 10 werkdagen hoor je dan (hopelijk) wat terug. Daar hebben we geen zin in, dus gaan we wel op de bonnefooi. Als het zo ingewikkeld is, zal er ook weinig gereserveerd worden (hopen we).

Er zijn in ieder geval veel meren en meertjes en voor de kinderen is zand en water meer dan genoeg voor een geslaagde vakantie. Zolang het weer maar een beetje mee zit. Gemiddeld zijn de zomers in Saskatchewan droog en warm (rond de 32 graden) en Saskatchewan heeft de meeste zonneschijn van alle Canadeze provincies, een veilige gok dus.
We zijn trouwens ook nog gewaarschuwd voor de vele muggen die ze hebben in Saskatchewan, dat heb je, als er veel water is. Als het goed is hebben ze ze daar in alle soorten en maten, dus we zullen zorgen voor voldoende muggenspray en zonnebrandolie.

Als we dan eindelijk zijn ingepakt, gaan we rond een uur of drie richting Cypress Hill, de eerste kampeerplek (trouwens nog in Alberta) die we gereserveerd hebben.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.