Pony camp

Maandag 20 juli 2009

Eline en Sassy tijdens de dressuurles

Eline en Sassy tijdens de dressuurles

Eline gaat dit jaar op ponycamp. Dat betekent een week lang met allerlei andere meisjes van haar leeftijd met paarden en ponies in de weer. Mooier kan het voor Eline op dit moment niet worden. Uiteraard hebben we zelf geen pony, maar een van de moeders heeft aangeboden om Sassy, de oude pony (ze is 29 jaar oud) van haar dochter, mee te brengen, zodat Eline daarop kan rijden.

Dat liet Eline zich natuurlijk geen twee keer zeggen, dus deze week zitten we de hee week op de ponyclub. Bij elke ruiter moet ook een verantwoordelijke volwassne aanwezig zijn, dus ook ik (en daardoor ook Peter) ben de hele week erbij.


Peter vermaakt zich wel

Peter vermaakt zich wel

In een groepje van drie meisjes krijgen ze verschillende lessen van twee verschillende instructrices. Ze beginnen in de ochtend met een dressuurles. Daarna konden ze hun ponies afzadelen en naar binnen voor een les in ‘stable management’ waarbij ze van alles leren over de verzorging van hun paard, de verschillende paardenrassen, en kleuren en de verzorging van hun zadel en hoofdstel.


Uitleg over de mini paardjes

Uitleg over de mini paardjes

Mooie sprong

Mooie sprong

Eline leidt George

Eline leidt George

Peter merkt dat het nog best lastig is

Peter merkt dat het nog best lastig is

Met wat hulp lukt het dan toch

Met wat hulp lukt het dan toch

De pony wordt opgetuigd

De pony wordt opgetuigd


In de middag hadden ze een gast met minipaardjes, die van alles uitlegde over de manier waarop ze met deze paardjes sporten.
Om te beginnen lieten ze ze springen over twee hindernissen. De meisjes mochten het daarna zelf ook proberen.
Peter kwam ook even aan de beurt, maar hij kwam er al snel achter dat het nog best moeilijk is om een paard de goede kant op te leiden. Na de uitleg waren de kinderen niet meer bij de paardjes weg te slaan.

Een korte show

Een korte show

De meiden krijgen er geen genoeg van

De meiden krijgen er geen genoeg van

Hawk voor de kar

Hawk voor de kar


Peter en Hawk

Peter en Hawk

Gezellig wat rondstappen

Gezellig wat rondstappen

Peter en George

Peter en George


Aan het einde van de dag hadden ze nog een laatste les, een springles. Niet dat de meiden al klaar zijn om te springen, maar ze hebben over wat balken heen gestapt en gedraafd, dus het begin is er.

Na een lange en hete dag konden we ron 5 uur weer naar huis rijden.
Peter had zich ondertussen gelukkig ook goed vermaakt. Hij heeft wat nieuwe vriendinnen erbij en kon de hele dag zijn gang gaan. Boverdien vindt ook hij het erg leuk om de paarden een beetje te verzorgen.Dinsdag 21 juli 2009
Ook vandaag hadden de meiden afwisselend dressuurles, springles en trail riding. De gast voor vandaag was een dame met een Canadees paard, dat voor de kar gebruikt werd. Ze legde van alles uit over dit paardenras, een ras dat bijna was uitgestorven en waar nog steeds niet veel paarden van zijn.

P1010533-1 P1010537-2 P1010543-4
P1010539-3

Canadian horse

Canadian horse

Kathryn en Eline bekijken het Canadian Horse

Kathryn en Eline bekijken het Canadian Horse
Woensdag 22 juli 2009
Peter voert Sassy

Peter voert Sassy

Peter zorgt voor Sassy

Peter zorgt voor Sassy
Donderdag 23 juli 2009
Vandaag was de laatste dag voor Eline, morgen vertrekken we namelijk op vakantie. Het is een hele leuke week geweest en Eline heeft veel geleerd. We hadden gelukkig de hele week mooi weer (het was zelfs erg heet). Zelfs Peter heeft een leuke week gehad en vond het jammer dat het was afgelopen.

P1010583-1 P1010586-2 P1010598-3 P1010606-4 P1010609-5

Les stable management

Les stable management

Samen een poster maken

Samen een poster makenP1010627-8 P1010629-9

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.