Northern trails – deel 3

Zaterdag 18 juli 2009

Casper wacht ongeduldig op zijn beurt

Casper wacht ongeduldig op zijn beurt

Vandaag was alweer de derde keer dat de Nortern Trails show werd gehouden. Deze keer zou Daria ook meedoen om met Whisper te oefenen voor de Masters in september (dat zijn de wedstrijden van de ‘battle of the breeds’, verschillende paardenrassen tegen elkaar). Zij bracht dus ook Casper voor ons mee.

Eline deed weer mee aan de walk/trot en de Gymkhana in de middag. Daria deed ook mee met de Gymkhana en drie verschillende Engelse klassen (english pleasure, english equitation en hunter hack; bij de eerste laat je op commando, net als bij de walk/trot, de verschillende gangen zien, bij de tweede moet je een bepaald parcours afleggen en bij de laatste wordt gesprongen). Daria had een succesvolle ochtend, op alle onderdelen werd ze eerste.

In de ochtend heb ik eerst Casper gelongeerd, zodat hij wat rustiger zou zijn voor Eline om op te rijden. De walk/trot ging dit keer dan ook goed. Helaas was ze de enige deelnemer aan de walk/trot en ze eindigde dan ook, dit keer wel verdiend, als eerste.


Daarna moesten we een tijd wachten totdat de Gymkhana zou beginnen. Het was vandaag niet zo druk als vorige keer, dus die zou rond 4 uur beginnen.
Ondertussen gingen Eline en ik naar een Western winkel in de buurt. Eline had nog 100 dollar aan kado bonnen die ze tijdens de eerste ghymkana (in mei) had gewonnen. Die konden we daar besteden. Helaas waren er vooral spullen voor de Western rijstijl, dus het was nog lastig wat te vinden. Ik had gedacht dat we wel een set borstels konden kopen, maar Eline had net door haar ‘winst’ op de walk/trot een mooie borstelset gewonnen, dus die hadden we niet meer nodig. In plaats daarvan hebben we dus wat shampoo gekocht om Casper schoon te maken, een set om het leer van Casper’s zadel en hoofdstel te verzorgen, een bak om alle spullen in te doen en een speelgoed paardje.

Tijdens de 'stakes'

Tijdens de 'stakes'

Slalom om de 'poles'

Slalom om de 'poles'

De barrelrace

De barrelraceEven na vieren begon de gymkhana. Zowel Eline als Daria deden daaraan mee. Eline deed weer de onderdelen stakes, poles, barrels en keyhole. Daria deed ook nog de vlaggenrace. Casper vindt het eng als Eline met een stok (of zweep) in haar hand rijdt, dus dat onderdeel slaat ze uit voorzorg altijd maar over.


De barrelrace

De barrelrace

Daria gaat wat sneller om de tonnen

Daria gaat wat sneller om de tonnen

Daria en Whisper

Daria en Whisper


Voorzichtig uit de keyhole

Voorzichtig uit de keyhole

Daria in de keyhole

Daria in de keyhole

Eline's prijzen

Eline's prijzenIn Eline’s leeftijdsklasse was er nog een meisje dat meedeed op een paard. Voor de poles en stakes werd Eline tweede, voor de barrels derde (het andere meisje deed hieraan mee op twee verschillende paarden) en de keyhole heeft ze gewonnen. Daria was de enige in haar leeftijdsklasse en won daarmee alle onderdelen.
Al met al een hele geslaagde dag.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.