Nog een keer stampede

Zaterdag 11 juli 2009
_3008652
Afgelopen dinsdag hebben we de rodeo bekeken tijdens de Stampede, maar er is nog zoveel meer te zien en doen, dat we besloten vandaag nog een dagje naar de Stampede te gaan. Dit keer zijn we begonnen bij de agrarische afdeling. Hier konden we kijken naar de enorme trekpaarden en verschillende andere paardenrassen.

Net als vorig jaar konden we ook verschillende voertuigen van het leger bekijken en er ook in zitten. Dat was natuurlijk een grote hit bij Peter (en Rob). Eline had het na een tank, een helicopter en een straaljager wel gezien en ging liever bij de paarden kijken.


_3008667Na de lunch zijn we naar het indianendorp gegaan, dat hadden we dinsdag helemaal overgeslagen.

Hier werden danswedstrijden gehouden. In de meest fantastische kostuums deden ze verschillende dansen, die werden beoordeeld door een jury. Erg mooi om te zien.


_3008677Na een kort bezoekje aan het speciale kinder gedeelte, met springkussens en klimtoestellen, hebben we in de avond nog gekeken naar de trek wedstrijden voor de trekpaarden. Wat een kanjers zijn dat! De winnaar wist uiteindelijk een gewicht van ongeveer 5500 kilo over 30 centimeter te trekken ( de gewichten liggen op een slee in het zand, dus behoorlijk zwaar ).
Hierna namen we de C-train weer terug naar huis.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.