Stampede Parade

_3007966

We zitten er klaar voor

De Stampede Parade trapt de Calgary Stampede af. Vorig jaar zaten Ton en ik reeds vroeg langs de route om een goed plekje te verzekeren. We zaten toen ook al tweede rij maar konden het evengoed prima zien. Dit jaar besloten we wat later te gaan en genoegen te nemen met tweede rij. We zaten dicht bij de plek waar we ook vorig jaar zaten, maar nu meer in de zon. We reden met de auto naar Crowfoot station (niet lopen natuurlijk) en namen de LRT naar 8th street. Daarna liepen we naar de kruising van 6th avenue en 9th street. We waren precies op tijd want niet lang nadat we onze stoeltjes hadden opgezet kwam de prelude langs, de opwarmer voor de parade. Ik kon nog snel even koffie halen voordat de parade begon.

_3008008

Mike Holmes

_3008013

Burgemeester

De parade marshall was klusjesman Mike Holmes, zeg maar de Nico Zwinkels van Canada (zonder de schandalen dan). Na hem kwamen de Parade Queen en de princessen en natuurlijk de burgemeester en andere hoogwaardigheidsbekleders van zowel de stad als de Stampede.

_3008336

Canadian Pony Club

Er waren een aantal deelnemers die we vorig jaar ook al gezien hadden, en die dus bijna dezelfde foto’s opleverden als vorig jaar, maar er waren ook flink wat nieuwe gezichten. Wij zaten te wachten op de inzending van de Canadian Pony Club voor de International Mounted Games. Een aantal van de deelnemers aan deze games hadden we namelijk afgelopen woensdag op de pony club gezien. Bijna aan het einde van de stoet kwamen ze eindelijk langs.


_3008177

Dit oudje rijd nog steeds

_3008218

Net als vorig jaar

_3008136

De tanks waren er ook weer


DSCI0256

Door Peter gemaakt

Peter had ook zijn camera mee en was druk bezig met het maken van fotos. Helaas zijn van de 140 fotos die hij genomen had er slechts twee scherp. Van deze twee is er slechts 1 waar een volledig onderwerp op staat. Dat is dan ook wel gelijk een leuke.

Na afloop van de parade zijn we weer richting huis gegaan en hebben de rest van de middag doorgebracht met luieren in de zon en het drinken van een grote slurpie. Aanstaande dinsdag hebben we kaartjes voor de Rodeo, maar de voorspellingen voor het weer zijn jammer genoeg niet zo goed…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.