Canada Day

Woensdag 1 juli
Vandaag is de 142ste verjaardag van Canada, de dag waarop Canada een land werd, bestaande uit de 4 oostelijke provincies (in 1867). Pas later zijn provincies die verder naar het westen en noorden liggen gevormd en ook bij Canada gevoegd.

Een lekkere hotdog

Een lekkere hotdog

Optreden van een groep singer - songwriters: Magnolia Buckskin

Optreden van een groep singer - songwriters: Magnolia Buckskin

Lekker relaxen

Lekker relaxen


We hebben de tram genomen naar het centrum van de stad en zijn eerst naar Prince’s island gelopen. Bij de ingang van het park hebben we eerst gekeken naar een goochelaar, die ons goed vermaakte, met zijn grappen en trucs. Op het eiland waren twee podia, waar verschillende bands optraden en er waren verschillende standjes om eten te halen. Het was mooi weer, dus we hebben ons hier prima vermaakt. De kinderen hebben er ook nog een knustelwerkje gedaan, een mooie windvaan in de kleuren van Canada.

Aan het knutselen

Aan het knutselen

Met wat hulp

Met wat hulp

Het resultaat

Het resultaat


Tijd voor een ijsje

Tijd voor een ijsje

Tijd voor een ijsje

Tijd voor een ijsje

De konijnen aaien

De konijnen aaien

De geitjes aaien

De geitjes aaien


Daarna hebben we een shuttlebus naar Fort Calgary genomen. Daar hebben we vorig jaar ook Canada Day gevierd. Hier hebben Peter en Eline zich vermaakt op de verschillende springkussens, die stonden opgesteld en de dieren van de kinderboerderij even geaaid. Het leek hier wat minder uitgebreid te zijn dan vorig jaar.
Om vier uur was het afgelopen bij Fort Calgary en zijn we weer naar de tram gegaan en terug naar huis.In de avond had Eline weer een rijles op de ponyclub en we zijn er met zijn allen heen gegaan. Helaas was het in de avond niet meer zulk mooi weer. Toen we klaar waren om te beginnen met de rijles, begon het te onweren en niet lang erna ook te regenen. Terwijl de paarden in de trailers stonden, hebben de kinderen een les in ‘stable management’ gekregen en geleerd over de verzorging van hun paarden. Toen het weer droog was, hebben ze met zijn allen (6 kinderen in plaats van de normale 3 kinderen per les) een les gekregen. Daarna begon het echt te stortregenen en ging iedereen doorweekt naar huis.

Een dreigende lucht

Een dreigende lucht

Eline op Sassy

Eline op Sassy

Voordat de bui losbarst

Voordat de bui losbarstMorgen is er weer een paardrijles voor mij en Eline en dan begint vrijdag de Stampede. Zo is de eerste week van de vakantie alweer voorbij.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.