Tweede maand P90X

p90xDe tweede maand p90x zit erop. Nog maar één maand te gaan.

In de tweede maand, de tweede fase, zijn de oefeningen iets anders. Met name de oefeningen voor de schouders, rug en armen zijn anders. De rest (springen, yoga en karate) zijn nog hetzelfde. De laatste week is een ‘recovery week’. Dat is prettig. In ieder geval hoef ik dan geen buikspier oefeningen te doen! Ik heb in de tweede maand ook iets anders gegeten dan de eerste maand. Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk proteine te eten. Om hier mee te helpen heeft Annette een 7 kilo zware kalkoen gekookt. Hier heb ik dan ook bijna twee weken elke dag een salade van kunnen maken. Daarnaast ben ik ook meer gaan fietsen nu het weer beter is.

Al met al heeft dat geresulteerd in meer gewichtsverlies. Ik ben nu ruim 7 kilo kwijt en weeg nu iets meer dan 72 kilo. Helaas is niet al het gewichtsverlies puur vet. De laatste weken gaat het gewicht harder omlaag dan het vet percentage. Dat moet de komende maand nog veranderen. Veel gewicht hoeft er echter niet meer af denk ik. Verder merk ik wel dat ik sterker ben geworden. Ik kan nu pull-ups doen zonder stoel (dat ging aan het begin niet) en ik doe bijna drie keer zoveel push-ups als aan het einde van de vorige maand. De volgende maand is afgelopen als we op vakantie gaan, mooi uitgekiend zou ik zeggen. Na de vakantie zie ik wel weer wat ik ga doen.

Op mijn werk is al dat gewichtsverlies ook niet onopgemerkt gebleven. Verschillende mensen hebben al geinformeerd wat er aan de hand was en ik heb nu vier kopieen van de dvd’s uitgedeeld aan collega’s. Veel mensen zijn met hetzelfde programma bezig in noord amerika. Het internet staat vol van de blogs met p90x voortgang. Zelfs celebrities als Demi Moore zijn met p90x aan de gang! Ik ben dus in goed gezelschap.

comparison-5

Hier nog een grafiek van het verlies in gewicht (blauwe lijn, linker as) en het verlies in vet (rode lijn, rechter as). Als ik op dit tempo doorga ben ik op oma’s verjaardag 70 kilo. Dat woog ik zelfs niet in mijn middelbare schooltijd!

weight-graph

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.