Laatste schooldag

Vrijdag 26 juni 2009
Tijdens de laatste schooldag hadden de kinderen sportdag. De hele school is opgedeeld in vier verschillende ‘huiskleuren’: groen, geel, blauw en rood. Al eerder hebben ze in die kleuren verschillende spelletjes gedaan en daarbij krijgen ze punten voor sportiviteit en samenwerking. Het leuke aan deze indeling in kleuren is dat de teams bestaan uit kinderen van de kleuterklas tot en met de derde klas en zo leren de oudere en jongere kinderen elkaar kennen en samenwerken. Eline maakt deel uit van het gele team en Peter van het blauwe team. Dus vanochtend gingen ze allebei in hun eigen kleur t-shirt naar school.

Tijdens de sportdag vandaag kunnen ze weer punten verdienen voor hun kleur. Elke kleur is opgedeeld in vier teams en ze doen verschillende spelletjes tegen elkaar. Daarbij krijgen ze weer punten toegewezen voor sportiviteit en samenwerking.
Ik ben als vrijwilliger aangewezen en help ze bij de waterrace: ze moeten een natte spons aan elkaar doorgeven en zo zoveel mogelijk water van de ene emmer naar de andere brengen. Daarnaast hebben ze nog zeven andere onderdelen, onder andere een toren bouwen van sponzen en een bal van de ene naar de andere kant brengen op een laken dat ze met zijn allen vasthouden.

Het is een leuke ochtend voor de kinderen en ze hebben veel plezier met elkaar. UIteindelijk is het gele team de winnaar en eindigt het blauwe team op de derde plaats, maar alle kinderen krijgen een lintje voor hun deelname aan de sportdag.

Peter geeft de spons door

Peter geeft de spons door

Samen een bal verplaatsen

Samen een bal verplaatsen

Samen een bal verplaatsen

Samen een bal verplaatsen

Peter doet goed zijn best

Peter doet goed zijn best

Even pauze tussendoor

Even pauze tussendoor

Eline geeft de spons door

Eline geeft de spons door

Goed uitknijpen

Goed uitknijpen

Samen de bal naar de overkant brengen

Samen de bal naar de overkant brengenVandaag hebben ze natuurlijk ook hun rapport gekregen. Zowel Eline als Peter hebben alleen maar voldoendes op hun rapport. De enige uitzondering is dat Peter nog steeds zijn pen verkeerd vasthoudt en daar aan moet werken.

Eline heeft voornamelijk hele hoge cijfers voor wiskunde en techniek en verder dikke voldoendes. Wat betreft haar Engelse taal zit ze inmiddels op het vijfde niveau, oftewel gevorderd.

Het commentaar van haar juf:
Eline is een rustige en verantwoordelijke leerlinge. Ik heb ervan genoten haar dit jaar in mijn klas te hebben. Ze is vooruit gegaan in alle leergebieden. Ze heeft taal ondersteuning gekregen dit jaar. Wanneer ze leest, maakt ze gebruik van de juiste strategieen om onbekende woorden te kunnen lezen. Ik heb haar aangemoedigd om, wanneer ze een woord of alinea niet begrijpt, om opheldering te vragen. Tijdens het creatieve schrijven doet ze meer haar best in haar verhalen, door meer detail toe te voegen. Ik ben trots op haar inzet op school. Door haar meewerkende houding zal ze altijd een plezierige aanvulling zijn in iedere klas. Veel succes in de derde klas.


Peter heeft voornamelijk een hoog cijfer voor lezen, iets wat hij ook graag doet.

Het commentaar van zijn juf:
Ik heb veel plezier gehad in het onderwijzen en leren kennen van Peter in de kleuterklas. Hij is altijd enthousisast over nieuwe ervaringen en vertelt daar graag over aan zijn klasgenootjes. Hij heeft op een positive manier bijgedragen aan onze vele leerervaringen in de klas. Het is een geweldig jaar geweest om te leren en voor het maken van vrienden binnen onze kleine school. Ik hoop dat hij van school en leren blijft houden! Ik wil Peter graag aanmoedigen om veel boeken te lezen tijdens de zomervakantie. Help Peter alsjeblieft om zijn pen op de juiste manier vast te houden. Heb een veilige en plezierige zomer! Al het beste voor de eerste klas.

Engelse taal: Peter begrijpt en volgt de meeste instructies in de klas maar heeft hulp nodig als een instructie meer dan drie stappen heeft. Hij deelt zijn ideeen met zijn klasgenoten en stelt vragen als hij meer informatie nodig heeft.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.