Schoolreisje

Vrijdag 19 Juni 2009

Mijn groepje

Mijn groepje


Vandaag had Eline onverwacht nog een schoolreisje voor het einde van het jaar. Omdat er zich bijna geen vrijwilligers hadden aangemeld om mee te gaan, heeft Rob vandaag vrij genomen, zodat ik mee kon naar de dierentuin. Rob kon dan Peter uit school halen halverwege de dag.

Het was een warme dag, en gelukkig bleef het ook droog. In mijn groepje had ik vier meiden, inclusief Eline. Ze hadden de opdracht om vier dieren, die ze van tevoren hadden uitgezocht, op te zoeken en te schetsen.

Een van de pauwen, ook mooi!

Een van de pauwen, ook mooi!

En nu maar schetsen

En nu maar schetsen

Een van de dieren die we moesten vinden

Een van de dieren die we moesten vinden


Die dieren waren door de hele dierentuin verspreid, dus het was nogal veel lopen en onderweg werden we natuurlijk ook afgeleid door de vele andere dieren die we zagen.
Uiteindelijk hebben we drie van de vier dieren gevonden: de zwaan, de dik-dik en de miereneter). De vierde, het sneew luipaard zat te ver weg.

De kouseband slang

De kouseband slang


Onderweg in de Canadeze afdeling hadden we nog een spannende ontmoeting met een wilde slang. Ik wist dat ze daar zaten, maar had er nog nooit een gezien. Vandaag glibberde er eentje vlak voor ons over het pad. Dat vonden de meiden natuurlijk wel heel erg spannend. Het was waarschijnlijk een ‘garter snake’ (kouseband slang), een klein dun slangetje dat hier in het wild voorkomt.Ondertussen heeft Rob Peter meegenomen naar de kapper en die heeft hem weer een mooie ‘faux hawk’ aangemeten:

20090619-_3007831
20090619-_3007856


We hebben de dag gezellig afgesloten met een barbecue in Bowness Park, met de collega’s van Rob’s werk. Het was niet echt een barbecue, het vlees werd geroosterd en al aangeleverd door een cateraar. Na een partijtje voetbal, was het goed eten…..

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.