Crowfoot station opening

crowfoot_opening_20090615Peter had vandaag de keus, of hij ging mee met mamma en Eline, of hij ging met mij mee naar de opening van het nieuwe Crowfoot LRT station. Dit station had al maanden geleden (eind 2008) klaar moeten zijn maar nu was toch echt de feestelijke opening. Bij deze opening zou ook een fair zijn. Peter zag in z’n dromen al een reuzenrad staan en de keuze was dus snel gemaakt.

De opening zou om 11:30 beginnen. Genoeg tijd dus om nog even naar de geldautomaat te fietsen (mamma had de auto). We zijn met de fiets door de drive-through gegaan! Met nieuw geld op zak gingen we even naar de McDonalds voor een strawberrie sunday. Daarna moest Peter nog een uurtje thuis doorbrengen, maar omdat zijn vriendjes op straat waren was ook dat geen straf.

ext_challenger_06Rond 11:30 liepen we naar het station. Daar aangekomen zag het zwart van de mensen. Er waren auto’s van politie, de brandweer en ambulance en er was gratis eten! Peter mocht in alle voertuigen zitten en op toeters, sirenes en zwaailicht knopjes drukken. Daarnaast waren er locale auto dealers met luxe sportautos (Dodge Viper). Hier konden we natuurlijk niet weg zonder een foldertje van een Dodge Callenger. Niet dat we er eentje gingen kopen, maar de plaatjes zijn mooi.

Overal stonden lange rijen voor de gratis suikerspin, donuts, popcorn, crafts en facepainting. Maar de langste rij was toch wel voor de gratis hotdogs. Ik dacht genoeg tijd te hebben voor de rij en klaar te zijn als de kinderen van de Scenic Acres School gingen zingen. Dat was dus een misrekening. Na ongeveer 45 minuten in de rij waren we bijna aan de beurt, maar gingen de kinderen zingen. We moesten een deel van het concert van een afstandje bekijken.

CGY_650_crowfoot_lrt_opening_090613Na het concert en de hotdog gingen we nog even het nieuwe station bekijken. De trein waar de burgemeester mee aankwam stond op het punt te vertrekken en Peter kreeg nog even de gelegenheid om op de toeter van de trein te drukken. How cool is that?

Om twee uur was het over en konden we naar huis. Over twee weken krijg ik een ‘ov kaart’ van de zaak zodat ik de LRT naar m’n werk kan nemen. Als het regent of sneeuwt natuurlijk want anders wordt het de fiets.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.