Schoolreisje en sporten

Maandag 8 juni 2009
Vandaag had Peter een schoolreisje naar een kamp in de bossen bij Bragg Creek. De leden van de Kiwanis club (een soort Rotary) hebben hier een kamp waar verschillende groepen kinderen uit de stad voor een dag of zelfs een week kunnen komen.

Ik was ‘uitverkoren’ om een groep te onderwijzen. Ik deed met hen een spelletje, waarbij ik ze allemaal een gekleurd steentje gaf. Diezelfde kleur moesten ze vervolgens in de bossen gaan zoeken. Groen en bruin liggen natuurlijk voor de hand, maar het bleek dat ze ook, na wat meer zoeken rood, oranje en paars konden vinden.

Jammergenoeg was het erg koud. En op een gegeven moment begin het zelfs te hagelen. In plaats van het gewone middag programma hebben de kinderen na de middag verstoppertje gespeeld en daarna bij het haardvuur met zijn allen liedjes gezongen.

De kinderen luisteren naar een van de leiders

De kinderen luisteren naar een van de leiders

Paarse bloemtjes passen bij het paarse steentje

Paarse bloemtjes passen bij het paarse steentje

Groen was makkelijk

Groen was makkelijk

Peter vermaakt zich wel

Peter vermaakt zich wel
The Viper Game
De mascotte, 'slider'

De mascotte, 'slider'


In de avond was er voor Eline een leuk uitje. In plaats van de gewone softbal wedstrijd, gingen ze kijken bij de Calgary Vipers, een professioneel honkbal team hier in Calgary. De kinderen van het softbalteam mochten met de spelers mee het veld op. Eline moest bij het tweede honk staan, de plek van Jorge Mejla. Na het spelen van het volkslied gingen de kinderen weer terug naar de tribunes.


Daar heeft ze gezellig met papa en een vriendinnetje naar de wedstrijd gekeken. Om een uur of half negen was het wel welletjes, ze moet per slot van rekening de volgende dag naar school. Bij een voorsprong van 5 – 1 voor de Vipers hebben ze de wedstrijd verlaten. (Uiteindelijk hebben ze met 8 – 4 gewonnen).

Wachten bij het tweede honk

Wachten bij het tweede honk

De speler begroet de kinderen

De speler begroet de kinderen

Weer terug naar de tribune

Weer terug naar de tribune

In afwachting van de bal

In afwachting van de bal

En raak!

En raak!

Eline kijkt gespannen toe

Eline kijkt gespannen toe

Het scorebord

Het scorebord

Bij het 'viper' logo

Bij het 'viper' logoPeter voetbalt

Dit jaar zijn we met Peter ook nog aan het voetballen. Helaas zijn daar niet veel foto’s van omdat ik als assistent coach ‘te druk’ ben en Rob op dezelfde avonden met Eline mee is naar softbal (op maandag) of paardrijden (op woensdag). Ik heb op een avond toch de tijd genomen om snel wat kiekjes te schieten van Peter en zijn team “Red lightning”. Dat klinkt heel stoer, maar dat zijn ze niet. Gelukkig begint Peter het spelletje nu wel een beetje door te krijgen, maar hij komt dit jaar wel heel veel van zijn vriendjes tegen, ook in de teams van de tegenstanders. En het is natuurlijk veel leuker om daar een beetje mee rond te clownen, dan serieus te voetballen. Maar ach, het kan erger. Vorige keer liep een van de jongetjes met zijn ogen dicht over het veld en was moeilijk verder te motiveren, maar we blijven ons best doen!
We gaan beginnen

We gaan beginnen

Het bekende kluitje

Het bekende kluitje

Peter in doel

Peter in doel

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.