P90X

p90xEen aantal weken geleden zat ik zoals gewoonlijk op de bank naar ‘late night television’ te kijken. Als Annette naar bed gaat blijft de tv aanstaan en meestal ook op hetzelfde kanaal. Na de erotische dating sites komen de ‘infomercials’ (‘t is ongeloveloos Bob). Een van de infomercials ging over P90X, een serie dvd’s met workouts en een voedingsgids. In de videos laat Tony Horton zien hoe je de oefeningen doet. De set is te koop voor $120,-. Gelukkig is er het internet dus na een korte zoektocht had ik alle 13 dvd’s en de extra documentatie binnen. Met honderden mensen die blogs begonnen zijn om hun P90X workouts te documenteren was er voldoende ‘bewijs’ dat het systeem werkt.

De ondertitel van P90X is Decide, Commit, Succeed. Mijn beslissing had ik genomen, ik wilde het buikje kwijt zodat ik met snowboarden gewoon op kon staan, en zodat mijn builk niet aan het blubberen is als ik mijn zwembroek aan heb.

Op 1 mei heb ik de FITtest gedaan om te zien of ik wel goed genoeg was voor P90X. Daar kwam ik doorheen. Op 2 mei ben ik begonnen met de eerste oefeningen. De term Extreme Workout is niets te veel gezegd. De eerste week had ik zoveel pijn in mijn armen dat ik ze niet meer kon strekken. Ik moest opstaan om mijn monitor aan te doen! Na de eerste week ging het echter beter en was ik niet meer zo stijf.

P90X bestaat uit 3 fases, ieder 4 weken lang. De eerste drie weken van elke fase zijn gevuld met dezelfde oefeningen. De oefeningen zijn:

  1. Borst en rug
  2. Plyometrics (springen)
  3. Schouders en armen
  4. Yoga
  5. Benen en rug
  6. Kenpo (karate)
  7. Stretch

De eerste, derde en vijfde oefeningen worden gevolgd door ‘Ab Ripper X’. In 16 minuten worden dan 350 sit-ups gedaan! Elke dag om 10 uur doe ik de oefeningen, waar ik ongeveer 1.5 uur mee bezig ben.

Bij elke fase worden de oefeningen aangepast om het plateau effect tegen te gaan. Daarnaast moet je letten op hoeveel en wat je eet.

Ik zit nu aan het einde van week 5 en ben dus bezig met de tweede fase. De eerste fase (fat burner) heb ik vorige week afgesloten en ik ben blij met de resultaten tot dus ver. Ik ben 4 centimeter van mijn buik en ruim 4 kilo vet kwijt! Dit is goed te zien in de voor en na fotos. De eerste is een foto van mijn riem. Nu kan ik, voor het eerst sinds jaren, het volgende gaatje gebruiken! Het originele gaatje is rechts in de foto. De verticale streep laat zien dat het gaatje strak zat.

De 4 kilo vet is ook te zien in de verschil foto’s. Er is al een hoop buik weg, en er moet nog iets meer weg.

Het volgende gaatje!

Het volgende gaatje!

Voor en na

Voor en na

Wordt vervolgd…

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.