Project Porchlight

porchlight_buttonWe hebben ons opgegeven om mee te doen aan “Project Porchlight“. Dit is een project om gewone gloeilampen te vervangen voor spaarlampen. In het kader daarvan hadden we ons om 9 uur verzameld bij het ‘community center’ zodat we vandaag gratis lampen en brochures konden uitdelen aan de bewoners van Scenic Acres. Hoewel sommigen zeggen dat de spaarlampen een gezondheidsgevaar opleveren vanwege de kwik die in de lampen zit. De kinderen weten in ieder geval dat ze minder energie gebruiken en dat dat goed is voor de wereld.

20090516-_3007743Samen met zo’n 50 vrijwilligers deelden we bij ieder huis in Scenic Acres een lamp uit. Wij kregen een gebied met 118 huizen toegewezen. Optimistisch en Nederlands als we nog steeds zijn kwamen we op de fiets (als enigen) maar we moesten al snel de auto halen om de lampen mee te kunnen nemen. Dan maar op z’n Noord Amerikaans met de auto (!) milieu bewust bezig zijn. Eerst dachten we dat we moesten aanbellen bij ieder huis. Het bleek gemakkelijker te zijn en we konden de lampen gewoon in de brievenbus bij de deur doen. Het was mooi weer, de kinderen hadden er ook zin in en na ongeveer 1.5 uur bezig geweest te zijn hadden we alle lampen uitgedeeld. We hadden weer ons best gedaan.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.