Northern Trails

Zaterdag 9 mei 2009
_3007690Vandaag deed Eline mee met haar eerste paardenshow. Deze worden georganiseerd door de Northern Trails Riding Club. Dit is een club die alleen shows organiseert. Oorspronkelijk is het een club voor de Western stijl van rijden, maar ze doen ook Engels rijden, de discipline die Eline beoefent. Omdat ze nog niet kan galloperen, doet Eline mee aan de walk/trot klas (stappen en draven). Ze was samen met nog een jongetje, die wat meer moeite had zijn pony aan te sporen. Ze moesten een rondje door de arena lopen en draven, beide kanten op. Eline heeft het erg goed gedaan en eindigde daarbij dan ook op de eerste plaats. Casper stal al snel de show, omdat het zo’n schattige pony is en deed ook heel erg zijn best voor Eline. Eline overwon al haar angst om te draven en heeft keurig de opdrachten van de jury uitgevoerd.

_3007717Daarna moesten we een hele tijd wachten totdat de gymkhana zou beginnen. Hierbij moeten de deelnemers allerlei opdrachten doen en zo snel mogelijk eindigen. Zowel Eline als Daria deed hieraan mee.
We hadden Eline opgegeven voor de onderdelen stakes, waarbij je achtjes moet draaien om twee palen, poles, waarbij je moet zigzaggen tussen vijf palen, de barrelrace, waarbij je een patroon rond drie vaten moet racen en de keyhole, waarbij je een patroon van een sleutelgat moet binnenrijden, omdraaien en weer naar buiten rijden, zonder de lijnen aan te raken.

_3007741Na eerst de stakes in stap te hebben gedaan, heeft Eline de rest van de opdrachten in draf uitgevoerd. Helaas had ze bij de keyhole de lijn geraakt, waardoor ze daarvoor gediskwalificeerd was. De rest van de opdrachten haalde ze de eerste plaats. Niet omdat ze zo snel was, maar omdat ze de enige deelnemer in haar klasse was (jammergenoeg). Toch heeft ze het voor haar doen allemaal heel goed gedaan en wat ons betreft is ze ook verdiend eerste geworden!


Een korte video van Eline’s show:

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.