Ponyclub Quiz

Zaterdag 18 april 2009

Het bordspel

Het bordspel

Vandaag deed Eline mee aan een quiz voor ponyclub leden. De vooral meisjes worden getest op hun kennis van paarden, tuig en verzorging van paarden. Eline had al het een en ander geleerd, samen met de andere meisjes en was er helemaal klaar voor.
Ze begonnen met een geschreven test, waarbij ze allerlei vragen moesten beantwoorden. Dat viel een beetje tegen, het was ook best moeilijk. Daarna konden ze met hun groepje van vier allerlei spelletjes gaan doen. Eline en Kthryn zijn allebei lid van de Cochrane ponyclub en zaten met twee meisjes van de Prairie Rose club in een groepje.

Ze begonnen met een bordspel, waarbij ze weer allerlei vragen moesten beantwoorden over allerlei paardenrassen. Dat ging ze best goed af. Daarna gingen we door naar: ‘welke hoort er niet bij’. Ze kregen een rijtje van vier woorden waarbij ze het ene woord moesten kiezen dat er niet bijhoort.

De hoofdstel race

De hoofdstel race

Tack identification

Tack identification

Pictionary

Pictionary


Vervolgens was het de beurt aan de hoofdstel-race. Hierbij moesten ze zo snel mogelijk een hoofdstel in elkaar zetten. Helaas kreeg onze groep dat niet echt voor elkaar in 5 minuten, dus daar moeten ze nog even aan werken…

Daarna konden ze door naar de tack identification. Hier lagen allerlei voorwerpen die met de paardensport te maken hebben en ze moesten aangeven hoe deze heten (zoals verschillende soorten borstels, voer en andere voorwerpen). Dat hebben Eline en Kahtryn allebei heel aardig gedaan. In dezelfde ruimte waren ook foto’s opgehangen van onderdelen van het paard of de uitrusting van heel dicht bij. Met zijn allen moesten ze raden wat het was. Als laatste deden ze pictionary, waarbij een iemand iets moest tekenen en de rest moest raden wat het is.

Kathryn en Eline met hun lintjes

Kathryn en Eline met hun lintjes

Uiteindelijk zijn ze met hun groepje als vierde geeindigd.
Individueel heeft Eline het niet zo heel goed gedaan: 16de. Kathryn was ook hiervoor als vierde geeindigd. Al met al een mooie prestatie van de meiden!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.