Aggie days

Zaterdag 4 april 2009
Vandaag en morgen zijn weer de Aggie days op het terrein van de Stampede. Verschillende agrarische bedrijven laten zien wat ze in huis hebben en verschillende diersoorten worden geshowed. Ook zijn er verschillende demonstraties zoals schapen scheren, schapen honden, en verschillende geitenrassen.

Rob gaat in de ochtend eerst nog even snowboarden. Vanwege de vele sneeuw is COP, de skiheuvel hier in de stad, nog steeds open. (Normaal zou die vorige week al gesloten zijn). Vorig weekend is er nog een lekkere hoop sneeuw gevallen, zie de foto’s:

Onze achtertuin

Onze achtertuin

Spelen in de sneeuw

Spelen in de sneeuw

Spelen in de sneeuw

Spelen in de sneeuw

Spelen in de sneeuw

Spelen in de sneeuw


Vol blauwe plekken komt Rob na het snowboarden weer thuis. Hij is er serieus mee bezig, want hij heeft inmiddels ook zij eigen board gekocht.
Peter voelt zich niet helemaal lekker, en heeft ook nog een beetje koorts, maar hij wil toch mee naar de Aggie Days. Rond een uur of een gaan we dus op pad.

Schapen scheren demonstratie

Schapen scheren demonstratie

Schattige baby geitjes

Schattige baby geitjes


Eerst kijken we naar het schapen scheren. In een stuk wordt de hele vacht ervan af gehaald. Daarna zien we baby geitjes van verschillende geitenrassen die in Alberta gekweekt worden. Tit slot zien we verschillende pardenrassen voorbij komen, van een enorm trekpaard, tot de mini-paardjes.


De schapenhonden

De schapenhonden


Daarna kijken we naar de schapenhonden, die op commando van de “herder” een groep van drie schapen een bepaald parcours af moeten laten leggen. Dat is mooi om te zien. Op een gegeven moment is er een groep schapen die zich niet laat wegjagen door de hond en zelfs in de aanval gaan. Dan is het team gediskwalificeerd.


Eline draait een touw

Eline draait een touw

Ra, ra, ra wat zit er in de doos

Ra, ra, ra wat zit er in de doos

Kuikentjes aaien

Kuikentjes aaien

Peter maakt boter uit room

Peter maakt boter uit room

Een enorme stier

Een enorme stier

Bij de biggetjes

Bij de biggetjes

Eline bij de biggetjes

Eline bij de biggetjes
We lopen daarna over de beurs, waar we verschillende dierensoorten kunnen zien, koeien, schapen, geiten, varkens, kippen, noem maar op. Alles wat met de boerderij te maken heeft. Peter en Eline kunnen zelf boter maken, touw draaien en een boon planten. Er is kortom van alles te doen.

Naderhand gaan we met zijn allen uit eten, maar dan blijkt dat Peter nog niet helemaal beter is. Hij hoeft zijn eten niet en valt aan tafel in slaap. Gelukkig is hij inmiddels weer opgeknapt.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.