Laatste dag in Vancouver

Vrijdag 27 maart 2009

P1000863Vandaag is alweer de laatste dag van onze vakantie in Vancouver. We moeten weer terug naar huis. Onderweg rijden we eerst nog langs het Power House in Stave Falls. Hier is een dam waar tussen 1912 en 2000 energie werd opgewekt. In de oude gebouwen kun je nu kijken naar de verschillende generatoren en andere apparaten die werden gebruikt om electriciteit te maken. Er zijn ook verschillende apparaten waarmee de kinderen zelf kunnen proberen hoe electriciteit werkt.
Inmiddels is er een nieuwe installatie gebouwd waar nu electriciteit wordt opgewekt, een heel stuk efficienter dan de oude, waar we nu in kunnen kijken, maar het principe blijft hetzelfde.

_3007512Het is een interessante stop en erg leuk om eens te zien. Het betekent wel dat we niet in een keer door kunnen rijden naar Calgary, we zouden daar dan om 2 uur in de ochtend aankomen. Daar hebben we niet echt zin in, dus we besluiten weer te overnachten in Salmon Arm, in hetzelfde motel waar we eerder waren. Hier kunnen we weer even lekker zwemmen en uitrusten voor de laatste ruk naar Calgary.

Als we op zaterdag aankomen in Calgary blijkt dat de winter nog niet vertrokken is, er ligt weer 20 centimeter sneeuw en voorlopig blijft het rond het vriespunt. Geen krokussen en narcissen hier dus!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.