Mijnmuseum

Donderdag 26 maart 2009

_3007437Een stuk rijden, ten noorden van Vancouver, ligt het mijnmuseum van BC (in het plaatsje Brittania Beach). Hier willen we ook graag even een kijkje nemen. Het is ongeveer een uurtje rijden.
Het is erg rustig bij de mijn. We zijn vrijwel de enige bezoekers. Het is een beetje een oude bende buiten, maar we kunnen ook mee met een gids de mijn in, alhoewel de mijn. Het is een oude service-schacht, dus geen echt onderdeel van de mijn. We zijn met zijn vieren in een groepje, dus we kunnen alles goed zien. Onze gids legt uit hoe er gemijnd werd, vanaf ongeveer 1906 tot 1974. Hier werd in die tijd voornamelijk koper gewonnen. De gids laat zien hoe de verschillende apparatuur werkt en ook hoe donker het is in de mijn, als ze even de lichten uitdoet.

_3007460Als we alles gezien hebben leren we ook nog even om goud te zoeken met behulp van een pan. Goud is een zwaar metaal en blijft dus op de bodem liggen. De kunst is om zand en andere deeltjes weg te spoelen, net zolang tot alleen de goudstukjes blijven liggen. Het lukt aardig, maar het is eigenlijk veel te koud om met je handen in het water te zitten, dus we houden het al gauw voor gezien.


P1000855Op de terugweg rijden we langs de Shannon Falls. Hier stappen we ook nog even uit. Het zijn de derde hoogste watervallen van Canada en ze zien er heel mooi uit.

Dan wordt het weer tijd voor de terugreis naar Vancouver.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.