Cleveland dam & Stanley Park

Woensdag 25 maart 2009

P1000798_3007400Vandaag belooft het wat beter weer te worden, dus we gaan even kijken bij Grouse Mountain. Dit is een skigebied net ten Noorden van Vancouver. Hier kun je een gondel nemen tot bovenaan de berg en vandaar uitkijken over de stad. Als we er aan komen is de top van de berg helaas nog in de wolken. Daarom gaan we dan ook niet naar boven. (Wat bovendien erg duur blijkt te zijn). In plaats daarvan stoppen we bij de Cleveland dam, die in de Capilano rivier ligt. Hier is een mooi wandelgebied en we lopen een heel stuk langs de rivier.


P1000828_3007403Na een flinke wandeling gaan we weer terug richting de stad. Hier gaan we naar Stanley Park, een prachtig park aan de zee. We gaan eerst even lekker wat eten in een theehuis aan het strand. Daarna bekijken we de totempalen die in het park staan. Het zijn niet meer de originele totempalen, die van Vancouver island komen en andere plaatsen aan de kust, die zijn inmiddels naar een museum verscheept, maar het zijn kopien gemaakt tussen 1986 en 1992. Iedere totempaal vertelt zijn eigen verhaal.


_3007425P1000842Uiteraard moeten we ook nog even naar de speeltuin. Peter wil ook nog naar het strand, maar er staat wel een erg koude wind. Dat weerhoudt Peter er niet van om toch even met schoenen en al in de zee te gaan staan.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.